Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 08:05
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Ξεκίνησε η κατασκευή αποχέτευσης στην Αγία Τριάδα Κεραματών

Off

Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Κεραματών, ένα έργο που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.).

Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5, 5 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και πόρους της ΔΕΥΑΑ. Το έργο περιλαμβάνει και την περιοχή του Γλυκορίζου και της Λιμίνης, περιοχές στις οποίες θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες το επόμενο διάστημα. Το δίκτυο είναι συνολικού μήκους 15.000 μ. ενώ τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν θα είναι τρία.

Στο σημείο των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή των Κεραματών βρέθηκε χτες το πρωί, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Βασίλη Κρανιώτη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κεραματών Δημήτρη Κατσαρό και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΑ.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έρχεται να δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων της Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή των Κεραματών μιας και η περιοχή βρίσκεται κοντά στον Άραχθο ποταμό αλλά και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Όταν ολοκληρώσαμε το έργο αποχέτευσης Κεράματες – Κωστακιοί,  ο οικισμός Άγιας Τριάδας Κεραματών εξαιρέθηκε για το λόγο ότι διοικητικά ανήκει στην πόλη της Άρτας. Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες ένταξης της περιοχής,  ξεκινήσαμε την υλοποίηση του έργου από την Αγία Τριάδα . Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκος 1300μ.  με το οποίο θα αποχετεύσουμε 40 οικείες κοντά στην εκκλησία των Κεραματών, ενώ σε τρείς μήνες θα ολοκληρωθεί και  θα είναι απόλυτα λειτουργικό» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χρήστος Τσιρογιάννης,  ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά και την Περιφέρεια Ηπείρου για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ