Ήπειρος

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑ Εγκαίνια για το 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άρτας

Off

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας στο Γλυκόριζο  Άρτας την Πέμπτη το πρωί.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχος  Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε « Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί αυτές οι σχολικές μονάδες έρχονται να καλύψουν ένα κενό όχι μόνο στον Δήμο Άρτας, αλλά σ’ ολόκληρο το Νομό μας. Παρά τις δημοσιονομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που προέκυψαν, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Είναι το επιστέγασμα μιας αποφασιστικής προσπάθειας που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με την γονεϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευσή τους. Οι προσπάθειες μας είχαν στόχο να ανατραπούν βαθμιαία οι ανισότητες και να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση».

Από την πλευρά της η Μαρία Κεφάλα  ανέφερε: «Κάθε σχολείο που γίνεται είναι σημαντικό για την κοινωνία,  είναι σημαντικό για την πολιτεία είναι σημαντικό για τις επόμενες γενιές όταν δε πρόκειται για ειδικό σχολείο και για άτομα με αναπηρία, το μήνυμα είναι ακόμα πιο ξεχωριστό και αυτό σηματοδοτηθεί και η δική μου παρουσία εδώ μεταφέροντας και της ευχές της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Σοφίας Ζαχαράκη. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κ. Τσιρογιάννη που κατάφερε να ολοκληρώσει ένα τόσο μεγάλο και σπουδαίο έργο με εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις υποδομές και ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για την ενδυνάμωση και την στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Στην τελετή του εγκαινίων παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παντελής Κωλέτσος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, η  Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέσση, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Βασίλης Λαγός, η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Ελευθερία Φακίτσα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Εύη Βασιλάκη, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια,  Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, Διευθυντές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, μαθητές, γονείς και κάτοικοι του Γλυκορίζου.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ