Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 07:39
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

500 νέα δέντρα φυτεύονται στην πόλη

Off

Νέα δένδρα προστίθενται στην πόλη. Στη φύτευση 500 δέντρων θα προχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα, Ημέρα Δασοπονίας, ο Δήμος Ιωαννιτών με πρωτοβουλία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στην προώθηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030.

Η φύτευση των δέντρων θα γίνει σε διάφορα σημεία όπως: Πάρκο Γηροκομείου, Πάρκο Λακκωμάτων, Αθλητικό Κέντρο και Λόφος Κιάφας, Λόφος Ψιλή Γορίτσα, Παραλίμνια περιοχή, στις Δημοτικές Ενότητες του Λεκανοπεδίου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.

Στην υλοποίηση της δράσης αυτής συμμετέχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οργανισμοί, ΜΚΟ, σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

(Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct- Ηπείρου, ΠΕΔΙΕΚ – ΠΕΚΕΣ Ηπείρου  -Συντονιστής Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Δασαρχείο, Paguristas, Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Σώμα Προσκόπων του Ν. Ιωαννίνων, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ Ηπείρου, ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Πραμάντων, ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, TakeAction, Δίκτυο Σχολείων “Ενεργώ ως Πολίτης & Νοιάζομαι και Δρω”, Δασικός Συνεταιρισμός Πωγωνίου, Αθλητικός Σύλλογος Κατσικά, Τοπικές Κοινότητες Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και Λέσχη LIONS Ιωαννίνων “Σελλοί”.

Επίσης μαθητικές ομάδες και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες: Νηπιαγωγείο Γορίτσας, ΔΣ Κατσικά, ΔΣ Κουτσελιού, ΔΣ Λογγάδων, ΔΣ Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, ΔΣ Δροσοχωρίου, 4ο, 19ο, 20ο και 26ο ΔΣ Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Κουτσελιού, Γυμνάσιο Λογγάδων, 10ο και 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 9ο ΓΕΛ, Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας, Λύκειο Ανατολής και τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.

H δωρεάν διάθεση των 500 δένδρων για την φύτευση της Δευτέρας (21 Μαρτίου), έγινε από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του «Μνημονίου Συνεργασίας» και συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την διεθνή πρωτοβουλία φύτευσης δένδρων “75UN-75 Trees UNAI SDG7” και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα  Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – λίμνης Παμβώτιδας τηλ.: 2651 361 801.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ