Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:18
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022
Ήπειρος

Δενδροφύτευση από τον Δήμο Πρέβεζας και σχολεία της πόλης

Off

Δενδροφύτευση πραγματοποίησε την Τρίτη ο Δήμος Πρέβεζας  δίνοντας “ζωή” σε μια παλιά χωματερή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί  και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση των 105 δέντρων.  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Νίκος Γεωργάκος  ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης  Γιώργο Μότσιο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, τους συνεργάτες του αλλά και το προσωπικό του Δήμου που προετοίμασε και υλοποίησε την όλη διαδικασία καθώς και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την μεταφορά των μαθητών.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών Κωσταντίνος Ακρίβης,  ο πρόεδρος της  Τ.Κ Νικόπολης Θύμιος Πάσχος. Η  ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Γιώτα  Γεωργάκου   και η  επιστημονική συνεργάτιδα  του Σέβη Κονταξή μοίρασαν στα παιδιά καπέλα, γάντια  και νερά ενώ επιμελήθηκαν και τις λεπτομέρειες της δράσης που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) UNAI Hub SDG7 του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από το  Πράσινο Ταμείο.

Η δράση αφιερωμένη στην 75η επέτειο του ΟΗΕ περιλαμβάνει  τη φύτευση και  τη συντήρηση 75 (ή και περισσότερων) δένδρων με βασικό στόχο τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα δένδρα που φυτεύτηκαν είναι 25 Δρυς Αριά, 30 Φράξοι ή μελιά/μελιός, 20 Φτελιά, 10 Αλμυρίκια, 30 Κυπαρίσσια ορθόκλαδα – πλαγιόκλαδα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε:  “Με ιδιαίτερη χαρά υλοποιούμε σήμερα μια δράση με  συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.  Η παλιά χωματερή που   γειτνίαζε με την Αρχαία Νικόπολη και τον Αμβρακικό Κόλπο ήταν μια “ πληγή”  που έχει κλείσει πριν χρόνια ωστόσο  η ουσιαστική αποκατάστασή της γίνεται σήμερα.

Τα δέντρα που φυτέψαμε όλοι και πολύ περισσότερο τα παιδιά αντικατοπτρίζουν το μέλλον που θέλουμε και που ονειρευόμαστε όλοι.

Ένα μέλλον με περισσότερο πράσινο , με λιγότερους ρύπους, με  ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην προστασία του πλανήτη μας.

Είμαστε εδώ , συνεχίζουμε και ελπίζουμε”.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ