Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:45
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Αξιοποίηση του Κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα

Off

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάχθηκε το έργο «Ανάδειξη – Αξιοποίηση Κτιρίου Συρρακιωτών», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Β. Τζουμέρκων η αξιοποίηση του κτιρίου του Απόστολου Ρίζου και η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα είχε δρομολογηθεί σε συνεργασία των Δημάρχων Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Τα δύο τρίτα του συγκεκριμένου κτιρίου είχαν κληροδοτηθεί στην Κοινότητα Συρράκου (Δήμος Βορείων Τζουμέρκων) και το ένα τρίτο στο Δήμο Πρέβεζας. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, έπειτα από απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου προχώρησε στην παραχώρηση της χρήσης των δύο τρίτων του εν λόγω ακινήτου στον Δήμο Πρέβεζας με σκοπό  τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων και Πρέβεζας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, καθώς και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραίτη. Ένα μακροχρόνιο όραμα των Συρρακιωτών γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ