Χωρίς κατηγορία

Έκθεση ζωγραφικής σε πορσελάνη και χαρτί

Off

Έκθεση ζωγραφικής σε πορσελάνη και χαρτί της Μαρίνας Βρέλλη- Ζάχου ξεκινάει στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή». Η έκθεση θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα διαρκέσει ως τις 27 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Τα έργα της Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου δεν εκτίθενται απλώς στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, αλλά έχουν εξαπλωθεί στις αίθουσές του και έχουν κατακτήσει τους χώρους του. Σαν πολύχρωμα, δροσερά άνθη τέχνης ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτηρίου. Τα ζωγραφισμένα πιάτα και η πορσελάνη, τα σχέδια και τα ζωγραφικά έργα σε χαρτί δεν παρατίθενται απλώς, αλλά σχηματίζουν ένα εικαστικό ‘περιβάλλον’, συναποτελούν το καλλιτεχνικό σύμπαν της δημιουργού τους.

Οι ζωγραφικές συνθέσεις χωρούν και προσαρμόζονται σε κάθε πιάτο, μεγάλο ή μικρό, ρηχό ή βαθύ, στρογγυλό ή τετράγωνο, και ζωντανεύουν το άψυχο χαρτί. Καλύπτουν, συνήθως, ολόκληρη τη διαθέσιμη επιφάνεια σχηματίζοντας εικόνες προερχόμενες από τη φύση, τη λαϊκή τέχνη, αλλά και τη μοντέρνα. Τα λουλούδια, τα φύλλα και οι καρποί μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα δοκίμιά της για την ελληνική παραδοσιακή τέχνη, τα πρόσωπα και τα τοπία έχουν αναφορές στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ τα διακοσμητικά σχήματα και μοτίβα ισορροπούν ανάμεσα στην παραστατικότητα και την αφαίρεση…».

Το Ίδρυμα Γκανή, βρίσκεται στην οδό Σούτσου 26. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα από 18:00 έως 21:00 (τηλέφωνο: 2651036517).

Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη: (α) πιστοποιητικού εμβολιασμού και αστυνομικής ταυτότητας, ή (β)πιστοποιητικού νόσησης ,που την έκδοση και την διάρκειά του προβλέπει ο νόμος.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ