Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:59
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2015
Ήπειρος

Σε μαζική στήριξη καλεί το ΚΚΕ

Off

Πίεση από την ευρύτερη δεξαμενή της αριστεράς δέχεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών το ΚΚΕ. Η σύσταση του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 3 – 5% δείχνει να αφαιρεί ψηφοφόρους τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο όμως και από το Κομμουνιστικό Κόμμα. 
Η Όλυ Τσουμάνη, μέλος της επιτροπής περιοχής του ΚΚΕ κατά την περιοδεία στελεχών στην Περιφέρεια της Ηπείρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε, πως με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ουσιαστικά χάθηκε η έννοια της αριστεράς και του τι πρεσβεύει, αφού η ανάδειξή του στην ηγεσία οδήγησε στη ματαίως των ελπίδων και των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί για μία αριστερή διακυβέρνηση.
«Και η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη είναι και εκφράζει ένα μέρος της αστικής τάξης. Προσπαθούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης να εντάξουν και να οριοθετήσουν το κόμμα του κοντά στο ΚΚΕ, όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με αυτό. Αντιθέτως, πολλές από τις θέσεις του Λαφαζάνη ταυτίζονται με τις θέσεις του Σόιμπλε και της Λεπέν. Ο κόσμος που θέλει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ένιωσε την απογοήτευση των επτά τελευταίων μηνών, δεν πρέπει να κάνει στάση στο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, αλλά να έρθει και να στηρίξει μαζικά το ΚΚΕ», τόνισε η κα Τσουμάνη.

Το ψηφοδέλτιο
Στις άλλες περιοδείες, ο Τάκης Τασιούλας, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ επισκέφτηκε υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.  Συζήτησε με τους εργαζόμενους για την υποχρηματοδότηση των Δήμων, για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που στόχο έχει, όπως είπε, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, το πρόγραμμα της επισιτιστικής και υλικής βοήθειας που αξιοποιείται για να διαιωνίζεται η φτώχεια και η εξαθλίωση. Επισήμανε, ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων,  προηγούμενων και πιθανών μελλοντικών, που είναι δεσμευμένες στην πολιτική της  Ε.Ε. και έχουν στόχο την «ανάπτυξη», δηλαδή την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων. Τόνισε ότι ο λαός τα δοκίμασε όλα αυτά, τώρα πρέπει να δοκιμάσει τη δύναμη του με ισχυρό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος την πραγματικής ανατροπής.
Τέλος σήμερα Παρασκευή στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου κι ακόμα:
– Περιοδεία  κλιμακίου με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας, στο Κεντρικό Εργοτάξιο του Δήμου στις 6πμ και στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου στις 8:30 πμ.
– Περιοδεία κλιμακίου με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας, στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, στις 8:00πμ
– Σύσκεψη στην Ελεούσα, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, στις 21:00 με ομιλητή τον Κώστα Ηλία, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου