Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 09:54
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2015
Ήπειρος

Στόχος πλέον η αναβάθμιση

Off

Το πρώτο στοίχημα που ήταν η αναβίωση του αγώνα κερδήθηκε μάλλον εύκολα. Το δεύτερο στοίχημα που ήταν η καθιέρωσή του και η μετεξέλιξή του σε θεσμό ακολούθησε επίσης τον ίδιο δρόμο.
Το τρίτο και μεγαλύτερο πλέον στοίχημα για τους διοργανωτές του Νάιου δρόμου είναι η αναβάθμισή του από την επόμενη χρονιά το 2016, στην τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησης του ωραίου αυτού αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο και στην κοιλάδα της αρχαίας Δωδώνης.
Τον στόχο αυτό περιέγραψε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο γεν. γραμματέας της ΕΚΑ Δωδώνη Βασίλης Γιαννάκης, λέγοντας ότι οι διοργανωτές εκτιμούν, ότι με τη συνεργασία του δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο αγώνας αυτός μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.
Όλα είναι έτοιμα για τον 3ο Νάιο δρόμο που πραγματοποιείται την Κυριακή και αναμένεται να αφήσει το δικό του στίγμα στην περιοχή ως ένα ευρύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή στις 21.00 ενώ μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους διοργανωτές η ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη και από τις δύο προηγούμενες χρονιές.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Σιαράβας έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις για μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει και τη φετινή προσπάθεια. Εκ μέρους της ΕΚΑ Δωδώνη που είναι μαζί με το δήμο Δωδώνης, τους συλλόγους της Δωδωναίας κοιλάδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, συνδιοργανωτής, ο γεν. γραμματέας Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια.
Στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα αναφέρθηκε ο προπονητής Βασίλης Ευσταθόπουλος, ενώ ο αθλητής Πέτρος Λώλης, μετέφερε την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή στο Νάιο δρόμο και τα συναισθήματά του όταν εισήλθε για τον τερματισμό στο στάδιο, δίπλα ακριβώς από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
Οι αριθμοί, τα μπλουζάκια και το υπόλοιπο υλικό θα δοθεί στους συμμετέχοντες το Σάββατο, από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ από το περίπτερο της κεντρικής πλατείας.
Την Κυριακή, στις 07.00 και στις 07.30 αντίστοιχα, θα αναχωρήσουν λεωφορεία, από τον χώρο της περιφέρειας Ηπείρου, για την μετακίνηση αθλητών και θεατών.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου