Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:23
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2022
Επικαιρότητα

Επαφή με καλές πρακτικές από τη Γερμανία

Off

Επίσκεψη σε πόλεις της Γερμανίας πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με πρώτο σταθμό την πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Στη συγκεκριμένη πόλη δήμαρχος είναι ο Γιαννιώτης Δημήτρης Αξούργος, ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στη χώρα. Στη συνάντηση υποδοχής στην οποία παραβρέθηκε και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ κ. Κοΐνης συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγής καλών πρακτικών και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο πόλεων σε τομείς, όπως ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, η Καινοτομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τελικός στόχος αυτής της ανταλλαγής παραμένει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων στο άμεσο προσεχές μέλλον.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης, όπου ο γενικός διευθυντής και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντόρντμουντ ενημέρωσαν την αποστολή από τα Ιωάννινα για θέματα καινοτομίας, προσέλκυσης επενδύσεων και πολιτικών ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.  Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Τεχνολογικών Πάρκων και των Επιμελητηρίων.

Η αποστολή από τα Ιωάννινα ξεναγήθηκε στη συνέχεια στα μνημεία της εβραϊκής κληρονομιάς του Σβέρτε, ενώ επισκέφθηκε και την εβραϊκή κοινότητα της γειτονικής πόλης Ούννα, όπου και έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη.

Η επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνο-γερμανικής Συνέλευσης.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ