Χωρίς κατηγορία

Ανοίγει ο διάλογος για την πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας

Off

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Ιωαννιτών μετά την Πρωτομαγιά, θα ανοίξει η συζήτηση για την προοπτική χρήσης της οδού Ανεξαρτησίας, με την πρόταση της μετατροπής της σε πεζόδρομο, να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Οι εργασίες για την αντικατάσταση του οδοστρώματος, όπως προβλέπεται από τη μελέτη για το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου ολοκληρώθηκαν λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, αλλά λόγω της πίεσης του χρόνου να λειτουργήσει η αγορά ανεμπόδιστα για την εορταστική περίοδο, τα απαραίτητα προστατευτικά διαχωριστικά δεν τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού, αλλά μόνο στο τελευταίο της τμήμα. Παρόλα αυτά, ο δήμος Ιωαννιτών, ανταποκρινόμενος, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Γ. Αρλέτος στην πραγματικότητα, που ορίζεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης και στα αιτήματα των επαγγελματιών και των περιοίκων, θα ανοίξει άμεσα τον διάλογο για την προοπτική πεζοδρόμησης της οδού.

Συνέδεσε δε, τη συγκεκριμένη προοπτική, με τη μελέτη του ΣΒΑΚ, συνολικά με τις προτάσεις για την αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων, στη βάση όμως επιστημονικών μετρήσεων και καταγραφών, επομένως με απαραίτητη προϋπόθεση την επικαιροποίηση ή την εκπόνηση μίας νέας κυκλοφοριακής μελέτης.

Το διάστημα πάντως των επτά μηνών, που διήρκεσαν οι εργασίες αντικατάστασης του οδοστρώματος προσέφερε μία πολύτιμη εμπειρία για τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου της πόλη, έστω σε συνθήκες και περιορισμούς που θέτει η πανδημία, χωρίς την Ανεξαρτησίας όμως.

«Δεν έχουμε επιστημονική προσέγγιση και αντίστοιχα δεδομένα, που τα χρειαζόμαστε όμως για να καταλήξουμε σε οριστική απόφαση. Το σημαντικό σε αυτήν την περίοδο των επτά μηνών, είναι, ότι λειτουργούσαν οι κάθετες οδοί και αυτό έδειξε μία κατεύθυνση στην οποία μπορούμε να κινηθούμε. Επίσης όμως κατευθύνσεις για το θέμα, μας δίνει και το ΣΒΑΚ. Αυτό που έχει σημασία, είναι να μη θεωρούμε ως πολίτες τίποτε δεδομένο. Όλα μπορούν να αλλάξουν και αυτές οι εναλλακτικές προτείνονται από το ΣΒΑΚ όπως για παράδειγμα αλλαγές στην κατεύθυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κάποιους δρόμους», ανέφερε.

Η απάντηση στην αντιπολίτευση

Η ανακοίνωση – καταγγελία στο μεταξύ της «Ενότητας Πολιτών» για κακοτεχνίες στο έργο της Ανεξαρτησίας προκάλεσε την απάντηση της δημ. αρχής, με τον κ. Αρλέτο να υπενθυμίζει, ότι ζητήθηκε ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία να καταθέσει ένα τεχνικό υπόμνημα και το ιστορικό του έργου, ώστε να δοθούν αναλυτικές απαντήσεις. «Πολλοί χρησιμοποιούν ένα έργο, για να κάνουν αντιπολίτευση, όμως δεν είναι σωστό. Και στον δήμο υπάρχει η συνέχεια των έργων, που ξεκίνησαν, σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη δημ. αρχή και υλοποιούνται από την παρούσα, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως απορρέουν από τη σύμβαση για ένα χρηματοδοτούμενο έργο. Υπάρχουν επίσης και υποέργα, όπως είναι η αλλαγή των προσόψεων των καταστημάτων, αλλά αυτό είναι έργο του Επιμελητηρίου και ο δήμος δεν έχει καμία σχέση να ενημερώσει τους επαγγελματίες ή τους κατοίκους γι’ αυτό. Ίσα – ίσα έχουμε δηλώσει, ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Επιμελητήριο, ότι μπορεί να φέρει σε πέρας του υποέργο», κατέληξε ο κ. Αρλέτος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ