Επικαιρότητα

Από τις δυσκολίες του παρόντος, στην ανάταση και την ελπίδα

Off

Η αντιμετώπιση των δυσκολιών που κυριαρχούν σήμερα στις ζωές μας, αλλά και η ελπίδα για μία καλύτερη πορεία στο μέλλον, περνάνε μέσα από τα μηνύματα των εκπροσώπων των τοπικών αρχών για το Πάσχα.

– Στο πασχαλινό μήνυμα  του Δημάρχου Ζίτσας Μ. Πλιάκου αναφέρεται:

«Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ας φωτίσει τις καρδιές μας και ας αποτελέσει για όλους μας  ανεξάντλητη πηγή δύναμης για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος, θα γιορτάσουμε τις Άγιες Μέρες με λιγότερα μέτρα και περισσότερη ελευθερία διατηρώντας όμως την υπευθυνότητα και τη δέουσα προσοχή χωρίς  να αψηφήσουμε τους κινδύνους της πανδημίας που ακόμη καραδοκούν.    

Έχοντας δίπλα μας και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα ας προχωρήσουμε για τη δική μας προσωπική ανάταση, χωρίς να ξεχνάμε και εκείνους  που «έφυγαν» από κοντά μας.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε δεν παύει να είναι δύσκολη, λόγω της πανδημίας, αλλά και των οικονομικών συνθηκών που δημιουργούνται εξαιτίας του ζοφερού διεθνούς σκηνικού. Δεν πρέπει όμως να λυγίσουμε. Άλλωστε Σταυρός χωρίς Ανάσταση, αλλά και Ανάσταση χωρίς Σταυρό δε γίνονται, εξάλλου αυτό μας διδάσκει η κορύφωση  του Θείου Δράματος.

Έχοντας την χαρά της Αναστάσεως βαθιά μέσα στις καρδιές μας, να σταθούμε όρθιοι και σε αυτή τη δοκιμασία και με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας να προχωρήσουμε στο αύριο».

– «Το φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις καρδιές μας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη, σεβασμό και αλληλεγγύη», εύχεται ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Β. Εξάρχου.

– Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης αναφέρει:

«Το Αναστάσιμο μήνυμα αποτελεί μια νέα αφετηρία, μια νέα αρχή που όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, αλλά αυτή η πολύμορφη κρίση θα πρέπει να μας θυμίζει τα σημαντικά και ουσιώδη που είναι η υγεία, η αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την αγάπη στις καρδιές όλων μας και να μας προσφέρει πρόοδο, υγεία, ευημερία και αισιοδοξία.

Φίλες και φίλοι, Όλοι μας σηκώνουμε αυτή τη δύσκολη ώρα το δικό μας «Σταυρό» αλλά το βάρος πάντα γίνεται μικρότερο όταν μοιράζεται… Σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.

Χρόνια πολλά».

– Το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη αναφέρει: «Εύχομαι να γιορτάσουμε αυτές τις ημέρες με υγεία και αγάπη, στηρίζοντας τον διπλανό μας, όπως ακριβώς μας διδάσκει η θυσία του Θεανθρώπου. Το αναστάσιμο μήνυμα, η ανίκητη λάμψη της Αναστάσεως, να διαλύσει ξανά κάθε σκοτάδι».

– Το μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου αναφέρει:

«Οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μας προτρέπουν να αναλογισθούμε το νόημα της θυσίας του Κυρίου και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο με ανθρωπιά  κι αλληλεγγύη. Πάσχα σημαίνει πέρασμα και είναι ευτύχημα που φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας βρίσκει να πραγματοποιούμε σταθερά το πέρασμά μας προς την ομαλότητα, που μας στέρησε η πανδημία.

Παρότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και η κρίσιμη πραγματικότητα του πολέμου παρεμβάλει νέα δεδομένα, με οδηγό μας τη θυσία του Χριστού υπέρ της ανθρωπότητας, θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την ευημερία του τόπου μας, επιβεβαιώνοντας πως στο τέλος κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση.

Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από την Ανάσταση του Κυρίου, αυτό το Πάσχα ας γίνουμε όλοι κοινωνοί της ανιδιοτελούς αγάπης του Χριστού και ας σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

– Πασχαλινό μήνυμα στέλνει ο Θωμάς Μπέγκας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

«Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά.

Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Χριστιανούς, για όλο τον κόσμο.

Ας σταθούμε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω του συνδημότες μου, είναι ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου. Για να υπερβούμε την κρίση όμως, απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων.Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.Ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Οι μάχες του αύριο να είναι μάχες για την ευημερία της ανθρωπότητας».

Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα εύχεται στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ιωαννιτών καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

«Το Πάσχα είναι γιορτή μεγάλης χαράς και ελπίδας, είναι η γιορτή που σηματοδοτεί την ελευθερία του ανθρώπου από τα δεσμά του φόβου του θανάτου και οδηγεί σε πνευματική αναδημιουργία, θέτοντας τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και αδερφοσύνη.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο φόβος έχει φωλιάσει βαθιά στην ψυχή μας και έχει αναδυθεί ως κινητήριος μοχλός κάθε ατομικής και συλλογικής δράσης, καθιστώντας το άτομο αδύνατο να σκεφτεί και να πράξει λογικά. Καθώς ο φόβος συγκαταλέγεται στα πάθη και είναι περισσότερο κοινωνική ή συλλογική εμπειρία παρά μια ατομική κατάσταση, με την Ανάσταση του Κυρίου ας επέλθει πνευματική ανάσταση για να λυτρωθεί η ανθρωπότητα από κάθε αόρατο ή ορατό φόβο που επιχειρεί να υποδουλώσει τις ψυχές μας» τονίζει. .

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ