Χωρίς κατηγορία

Ένα πασχαλινό τραπέζι για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Off

Είναι το πρώτο Πάσχα μακριά από την πατρίδα και τα σπίτια τους, όμως οι οικοδεσπότες στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, φρόντισαν να μην τους λείψει τίποτε, ώστε να γιορτάσουν και αυτοί το Πάσχα.

25 μητέρες με τα παιδιά τους από την Ουκρανία, πρόσφυγες του πολέμου από την Οδησσό, το Κίεβο και τη Μαριούπολη, που φιλοξενούνται στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού, έστω για λίγες ώρες είχαν τη δυνατότητα να χαρούν και να γιορτάσουν και αυτοί το Ορθόδοξο Πάσχα, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αφού ο πόλεμος μαίνεται στην πατρίδα τους και το χειρότερο είναι, ότι κανείς δε γνωρίζει πότε θα τελειώσει και αν οι ίδιοι θα καταφέρουν να επιστρέψουν για να πάρουν τις ζωές τους πίσω.

Σε μία όμορφη γιορτή, η διοίκηση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου, ετοίμασε και προσέφερε το μεσημέρι της Κυριακής ένα πασχαλινό τραπέζι για τις μητέρες και τα παιδιά τους εν αναμονή νέων αφίξεων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη τις επόμενες ημέρες.

Τα πρώτα βήματα της προσαρμογής ήταν δύσκολα για όλους, όμως πλέον υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία, έχουν αναπτυχθεί στενοί φιλικοί δεσμοί και μάλιστα εδώ και λίγες εβδομάδες τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.

Ένα από τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται, όπως ανέφερε η κα Τσολάκη είναι το ζήτημα της χορήγησης του ασύλου για όσους θα συμπληρώσουν 90 ημέρες στην Ελλάδα, αλλά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι το ζήτημα θα λυθεί σύντομα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ