Κυριακή 28 Μαΐου 2023 01:40
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2022
Πολιτισμός

Παρεμβάσεις που αναδεικνύουν το Αρχοντικό Μουλαϊμίδη

Off

Εργασίες συντήρησης κι επισκευής του Αρχοντικού Μουλαϊμίδη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης έγιναν από τον Δήμο ενώ θα συνεχιστούν και με άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις.

Την προσπάθεια συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των κτιρίων που κληροδότησαν στο Δήμο οι ευεργέτες του, συνεχίζει το Τμήμα Κληροδοτημάτων.

Στο κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Γιαννιώτικης αρχιτεκτονικής με έναν θαυμάσιο αύλειο χώρο με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων αποφασίστηκε η σταδιακή συντήρηση και επισκευή του.

Σε πρώτη φάση αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα του ορόφου του κτιρίου με νέα ξύλινα θερμομονωτικά και ίδιας μορφής με τα υπάρχοντα. Στη συνέχεια επισκευάστηκαν οι σημαντικές φθορές των επιχρισμάτων των όψεων και αποκαταστάθηκαν οι χρωματισμοί τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, για την πλήρη συντήρηση και ανακατασκευή  του αρχοντικού Μουλαϊμίδη απαιτούνται κι άλλες παρεμβάσεις οι οποίες θα προγραμματισθούν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κληροδοτήματος και σύμφωνα με τα όσα έχει ορίσει ο διαθέτης στην διαθήκη του.

«Η προσπάθεια συντήρησης, επισκευής και  αξιοποίησης των διατηρητέων και παραδοσιακών κτισμάτων θα είναι συνεχής ώστε να καταγράφεται στον χώρο η ιστορική τους διαδρομή που αποτελεί μέρος της ιστορίας των Ιωαννίνων», καταλήγει ο δήμος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ