Επικαιρότητα

Αναζητείται… δρόμος για το ποδήλατο στην πόλη

Off

Τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο η χρήση του ποδηλάτου θα ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των μετακινήσεων των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία της πόλης, αναζητά ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της μελέτης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των φορέων.

Η μελέτη θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα αφορά στην αποτύπωση και καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη και την ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπισή τους και η δεύτερη θα κωδικοποιεί προτάσεις κάποιες εκ των οποίων θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος.

Η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή των πολιτών είναι ζήτημα ολοκληρωμένου σχεδιασμού γύρω από την κυκλοφοριακή οργάνωση, που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα και το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία και την κίνηση των πεζών.

Έμφαση επίσης θα δοθεί και στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Οι τελικές προτάσεις θα προκύψουν μέσα από τα συμμετοχικά εργαστήρια στα οποία θα έχουν λόγο και ρόλο πολίτες και φορείς, με την γενική κατεύθυνση να δίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου.

Η διαδικασία

Το 1ο και 2ο συμμετοχικό εργαστήριο αντίστοιχα θα αφορούν στην ανάλυση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης και την καταγραφή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών σημαντικών δρόμων του οδικού δικτύου. Στο 3ο και 4ο συμμετοχικό εργαστήριο θα διαμορφωθεί η πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί, αφού έχουν ληφθεί υπόψη τεκμηριωμένα όλα τα δεδομένα.

Θα εξεταστούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελετητικής ομάδας, των υπηρεσιών του δήμου και πάντα σε συνεργασία με φορείς και πολίτες και έτσι θα επιλεγεί η οριστική πρόταση.

«Τα Γιάννενα έχουν πλούσια ιστορία και σπάνιο φυσικό περιβάλλον γύρω τους. Έχουν επίσης έναν μεγάλο πληθυσμό νέων που σπουδάζουν, εργάζονται και γενικά βιώνουν την πόλη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντική βάση για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό, ο οποίος θα ενισχύσει εκτός από την βιώσιμη κινητικότητα και τη φυσιογνωμία της πόλης μας», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Κοινόχρηστα

ηλεκτρικά ποδήλατα

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Αρλέτος έκανε επίσης γνωστό, πως ο δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη υποβάλλει αίτηση ένταξης για χρηματοδότηση της εγκατάστασης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων σε τέσσερα σημεία της πόλης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου