Επικαιρότητα

Αυξημένες δυνατότητες για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων

Off

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου.

Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και για τις δύο όμορες περιοχές καθώς μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αργυροκάστρου Flamour Golemi ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων όπου είχε γίνει εκτενής συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Κάτι ανάλογο τονίστηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Αργυρόκαστρο όπου επισημάνθηκε η δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών και ενίσχυσης τουριστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών

Με συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στο Αργυρόκαστρο και την ευρύτερη περιοχή, στις 27 και 28 Απριλίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Αργυροκάστρου και Ιωαννίνων στο πλαίσιο της διδυμοποίησής τους.

Το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Artemis Malo καθώς και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επισφραγίζει το θετικό κλίμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, καθώς και την κοινή βούληση των δύο πλευρών – τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικού κόσμου – να ενισχύσουν και να διευρύνουν την οικονομική συνεργασία σε θέματα εμπορίου, τουρισμού, ενέργειας, μεταφορών».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι σήμερα εδώ για τα εγκαίνια αυτής της σημαντικής, για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας, πρώτης Αλβανοελληνικής εμπορικής έκθεσης και ευελπιστώ η πρωτοβουλία αυτή να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός. Από την πλευρά της, η Υπουργός κα Kumbaro υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στο Αργυρόκαστρο, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης είχε συνάντηση εργασίας, στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, με 11 ομογενείς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις 4 εξ αυτών των επιχειρήσεων, από το χώρο των τροφίμων και ποτών.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου