Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:17
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα

Συνεργασία με τους δήμους της Νότιας Αλβανίας

Off

Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρη Σαχαρίδη, υποδέχτηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαχαρίδης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Προξενείου, ενώ συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τρόποι με τους οποίους ο δήμος Ιωαννιτών θα μπορέσει να συμμετέχει από κοινού με μειονοτικούς και όχι μόνο δήμους της Αλβανίας σε κοινές δράσεις και προγράμματα, όπως για παράδειγμα το Interreg.

Στόχος, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Μπέγκα, όσο και από τον κ. Σαχαρίδη, είναι να βρεθούν τα αντικείμενα εκείνα που θα αφήσουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Είχαμε μια πολύ γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και συμφωνήσαμε στην ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων της νοτίου Αλβανίας και του δικού μας προκειμένου να απορροφήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για έργα που θα έχουν αναπτυξιακό πρόσημο στην πράξη και όχι μόνο άυλες  δράσεις χωρίς ουσιαστικό αποτύπωμα. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Μπέγκας μετά το τέλος της συνάντησης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ