Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:53
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Τιμήθηκε για την προσφορά της στην επιστήμη και στον άνθρωπο

Off

Τη διακεκριμένη επιστήμονα, ιατρό, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκη Γύρα – Αγνάντη τίμησε για την προσφορά της στην επιστήμη και στον συνάνθρωπο, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμος Ζίτσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, τόπο καταγωγής άλλωστε της κας Αγνάντη και της οικογένειάς της, με τον πατέρα της, όπως ανέφερε και στην ομιλία της, να μην ξεχνά ποτέ τον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε. Την τιμητική πλακέτα στην κα Αγνάντη απένειμε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, που λίγο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μία φωτεινή προσωπικότητα που αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

«Η κα Γύρα – Αγνάντη στη διάρκεια της διαπρεπούς της καριέρας έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό της έργο, την ακαδημαϊκή της δράση καθώς και την κοινωνική της προσφορά, θεωρούμε όμως ότι η τιμή στον γενέθλιο τόπο έχει άλλο ειδικό βάρος. Την υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Χαράς γιατί είναι μαζί μας και ευγνωμοσύνης γιατί μας δίνει τη δυνατότητα τη σημερινή εποχή που τείνουν να ισοπεδωθούν οι ηθικές αξίες εμείς μέσα από εκείνη να προβάλουμε μια προσωπικότητα που μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλιάκος.

Η κα Αγνάντη, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε ξαφνιασμένη ευχάριστα από την πρωτοβουλία του δήμου Ζίτσας κυρίως γιατί αποτέλεσε όπως είπε, την αφορμή να γυρίσει στα παιδικά της χρόνια και τις μνήμες από εκείνα.

«Προσπάθησα να είμαι χρήσιμη, να βοηθήσω το συνάνθρωπο, άλλωστε με αυτές τις αρχές μεγάλωσα και αυτά τα μαθήματα ζωής πήρα από τον πατέρα μου», ανέφερε.

Τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας της παρουσίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ανιψιός της κας Γύρα – Αγνάντη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος συντόνιζε και την εκδήλωση.

Για την προσωπικότητα της κας Αγνάντη μίλησαν η Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Γούσια και η Γενική Ιατρός Μαρίνα Γύρα, ανιψιά της τιμώμενης.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.   

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα Γύρα – Αγνάντη από τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, δημοτικών συμβούλων, του τέως πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Γάτσιου, της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλας Τσιάρα, του Δ/ντη του Κ.Υ. Βουτσαρά Δημήτρη Δράκου, γιατρών, πανεπιστημιακών και δεκάδων πολιτών.   

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ