Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 07:53
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Παράγοντας ένα προϊόν με ξεχωριστή ηπειρωτική ταυτότητα

Off

Την ηπειρωτική ταυτότητα, ίσως περισσότερο έντονη από κάθε άλλο προϊόν που κυκλοφορεί ήδη στην εγχώρια αγορά, φέρει το νέο προϊόν της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό, εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, από τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου.

Το ερευνητικό έργο που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου, φέρει τον τίτλο «EPIRUSTONIC» και το πρωί της Πέμπτης στο Τμήμα Χημείας έγινε η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου.

Ο Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας Αλέξανδρος Τσελέπης στάθηκε αφενός στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τοπικούς φορείς και γενικότερα με την τοπική κοινωνία, κυρίως όμως στη σημασία που έχει και τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία, από την παραγωγή και την διάθεση του παραγόμενου προϊόν, εφόσον αυτό φτάσει κάποια στιγμή στην αγορά.

«Στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηροθρόμβωσης ασχολούμαστε εξειδικευμένα με τις καρδιαγγειακές νόσους και γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη της πρόληψης και της προστασίας γενικότερα της υγείας μας. Η αξιοποίηση και χρήση των εκχυλισμάτων από τα φαρμακευτικά φυτά είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία και αυτό που εμείς λέμε, είναι, πως πρέπει να είναι στην καθημερινότητα όλων μας. Ίσως το πιο σημαντικό μέσα από το ερευνητικό έργο είναι το ότι υπάρχει ένα παραγόμενο προϊόν και δεν μιλάμε μόνο για έρευνα», ανέφερε ο κ. Τσελέπης.

Από την πλευρά της ΒΙΚΟΣ Α.Ε, η Γεωργία Βαρέλη, δρ Χημικός Μηχανικός και υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας της εταιρείας, στάθηκε στο ότι το παραγόμενο προϊόν φέρει ακέραια την ηπειρωτική ταυτότητα. «Είναι ένα αποκλειστικά παραγόμενο ηπειρωτικό προϊόν, από το φυσικό μεταλλικό νερό «Μιτσικέλι» και τα εκχυλίσματα βοτάνων από την Ήπειρο. Αποτελεί και ανάγκη της αγοράς και των καταναλωτών που αναζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα με λιγότερη ή χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς γλυκαντικά, αποτελεί όμως ταυτόχρονα και επιλογή της εταιρείας που πρωταρχικό της μέλημα είναι, να παράγει ποιοτικά και απολύτως ασφαλή προϊόντα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ