Επικαιρότητα

Νέα προϊόντα με τη σφραγίδα της Γαλακτοκομικής

Off

Ένα βήμα πιο μακριά, με το βλέμμα να κοιτά ξεκάθαρα προς το μέλλον, κάνει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, που αντιμετωπίζει την περίοδο της οικονομικής κρίσης με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη, ώστε να βγει κατά το δυνατόν αλώβητη. Η πραγματικότητα είναι, ότι μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει, κάτι που φάνηκε και από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την προηγούμενη οικονομική χρήση. Όμως, μία από τις βασικές δεσμεύσεις της ιδιοκτησίας ήταν η βελτίωση και της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και η διερεύνηση με όρους αγοράς, των δυνατοτήτων για την παραγωγή νέων προιόντων, που θα προσθέσουν υπεραξία στο όνομα της εταιορείας. Τα βήματα γίνονται με σταθερό ρυθμό, όπως φάνηκε πρόσφατα με την ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης για την ένταξη της ΔΩΔΩΝΗ σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών της. Η διοίκηση της εταιρείας όμως δε σταματά εκεί και αναζητά συνεργασίες που θα βοηθήσουν τόσο την μελλοντική της προοπτική, όσο και την ανάπτυξη της πρωτογενούς δραστηριότητας στην περιοχή. Έτσι, πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος στα Ιωάννινα. Οι διερευνητικές επαφές των περασμένων μηνών για τα περιθώρια της συνεργασίας απέφεραν αποτέλεσμα και η Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε προωθεί και στηρίζει την έρευνα για την ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από τη ΔΩΔΩΝΗ και η υλοποίησή του θα γίνει από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων, που υπάγεται στον ΕΛΓΟ "Δήμητρα". Μεγάλη βαρύτητα δίνει η ΔΩΔΩΝΗ στην ανάπτυξη νέων προιόντων που μπορούν να διεκδικήσουν αξιοζήλευτη θέση στην εγχώρια και ξένη αγορά των γαλακτοκομικών, παράλληλα με τη χρήση και αξιοποίηση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών. Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος, η ΔΩΔΩΝΗ ενισχύει τη λειτουρεγία τους και προσδοκά οφέλη μέσα από αυτή τη συνεργασία, που είναι προφανές, ότι μπορεί να αποβεί προς όφελος και των τριών εμπλεκόμενων πλευρών. Η διάρκεια του ερευνητικού προγράμματος είναι 21 μήνες και τα αποτελέσματά του, θα παραδοθούν στη βιομηχανία με την ολοκλήρωσή του. Πληροφορίες τέλος αναφέρουν πως εντός των επόμενων εβδομάδων, πιθανότατα εντός του Οκτωβρίου, σίγουρα όμως πριν το τέλος του έτους, η ΔΩΔΩΝΗ θα λανσάρει στην αγορά νέα προϊόντα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, κάτι που θα συνοδευτεί παράλληλα και από το "λίφτινγκ" στις συσκευασίες προϊόντων, που κυκλοφορούν στην αγορά. Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου