Επικαιρότητα

Αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ στην παραλίμνια περιοχή

Off

Το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ ΑΕ στην παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, φέρνει εκ νέου στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην Ερώτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης, αναφέρει: «Παραλίμνια έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 57 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων του Δήμου Ιωαννιτών, ανήκει στην κυριότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ. Δίπλα από αυτή την έκταση βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μία νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και Δυστυχώς, στην προαναφερόμενη έκταση έχουν τοποθετηθεί, αυθαίρετα, λυόμενοι οικίσκοι οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Άλλα τμήματα της έκτασης χρησιμοποιούνται ως αμαξοστάσιο, ενώ στον ευρύτερο χώρο γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων.

Είναι σαφές ότι η διαμορφωθείσα, εδώ και χρόνια, κατάσταση στην εν λόγω έκταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των περιοίκων, ενώ απαξιώνει τις σοβαρές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί ή έχουν υλοποιηθεί στην παραλίμνια περιοχή των αθλητικών καταστάσεων Λιμνοπούλας Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι, απαντώντας σε παλαιότερη Ερώτησή μου για το ίδιο στο θέμα, τον Σεπτέμβριο 2021 (υπ’ αρ. πρωτ. 8778/2021), η ΕΤΑΔ ΑΕ ανέφερε ότι, «Οι κατά προτεραιότητα ενέργειες της ΕΤΑΔ μέχρι την βέλτιστη για το δημόσιο συμφέρον αξιοποίηση – ευελπιστώντας εντός του 2022 – των εν λόγω ακινήτων, σύμφωνα με τις ανωτέρω διαδικασίες, είναι η απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατόχων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση της περίφραξης προστασίας αυτών, η αποτροπή της επανάληψης παρόμοιων φαινομένων αυθαίρετης χρήσης και η ανάκτηση του ελέγχου του συνόλου των ακινήτων, παράλληλα με την ολοκλήρωση του διενεργηθέντος τεχνικού και νομικού ελέγχου, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πραγματικές δυνατότητες των ακινήτων προς επιπλέον όφελος της τοπικής κοινωνίας και της παραλίμνιας περιοχής».Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά το αρμόδιο Υπουργείο σε ποιες από τις προαναφερόμενες ενέργειες έχει προβεί η ΕΤΑΔ ΑΕ, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας αυτή η παραλίμνια έκταση, ποιος είναι ο σχεδιασμός της ΕΤΑΔ για την εν λόγω έκταση και πότε αναμένεται αυτός να αρχίσει να υλοποιείται.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ