Επικαιρότητα

Προετοιμάζεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Off

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα για την υποδοχή και την τριήμερη παραμονή του στα Ιωάννινα και στα όρια της Μητρόπολης Ιωαννίνων, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνοδεία πολυμελούς αποστολής από το Πατριαρχείο και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου στα Ιωάννινα και το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου στις 09.00 θα γίνει η επίσημη πανηγυρική υποδοχή του στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπου και θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, ενώ τις άλλες δύο ημέρες θα υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με εκκλησιαστικούς, αλλά και τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων και συναντήσεων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί ως Επίτιμος Δημότης της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ θα πραγματοποιήσει και τα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Μητρόπολης στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο θα φέρει το όνομά του.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για μία μεγάλη τιμή και ευθύνη παράλληλα της Μητρόπολης, αλλά και των τοπικών φορέων, που ετοιμάζονται και αυτοί να υποδεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παράλληλα όμως και με τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για τον ίδιο και τη συνοδεία του.

«Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε μία από τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών σηματοδοτεί την ενότητα της Εκκλησίας μας, το ότι οι Νέες Χώρες ανήκουν στο Πατριαρχείο και δίνει παράλληλα και το στίγμα των σχέσεων με την Ελλαδική Εκκλησία. Είναι μία ανανέωση των αισθημάτων αγάπης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ως πρόσωπο και ως θεσμό», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ