Ήπειρος

«Τουρισμός για Όλους», αλλά πληρωμές για λιγότερους

Off

Τουριστικές επιχειρήσεις που πήραν μέρος στο πρόγραμμα το 2021 δεν πληρώθηκαν ακόμα για το διάστημα μετά τον Ιούλιο

«Τουρισμός για Όλους», αλλά πληρωμές για λίγους, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φιλόδοξης πρωτοβουλίας του υπ. Τουρισμού, που έκανε «πρεμιέρα» το καλοκαίρι του 2021, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να κάνουν τις διακοπές τους, με τη χρήση ενός κουπονιού που στόχευες τη μείωση του κόστους της διανυκτέρευσης, άρα και στη συνολική μείωση του κόστους για κάθε οικογένεια.

Το πρόγραμμα λειτούργησε εξαιρετικά για τους πολίτες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Ιουλίου αναμένεται να «βγει στον αέρα» η δεύτερη προκήρυξη για 200.000 πολίτες που θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να περιμένουν τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης για να δουν αν σταθούν τυχεροί. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» που δεν αφορά τους πολίτες και τους εν δυνάμει δικαιούχους, αλλά τις επιχειρήσεις που πήραν μέρος στο πρόγραμμα πέρυσι και οι οποίες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, πλην όμως δεν πληρώθηκαν γι’ αυτές.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» όπως επισήμανε ο Λευτέρης Ζαρκάδας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κατέβαλε το αντίστοιχο οφειλόμενο ποσό προς τους επαγγελματίες που είχαν δηλώσει συμμετοχή μόνο για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021 και όχι για επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του 2021.

«Θα συμφωνήσουμε καταρχάς, ότι είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Όμως με εξαίρεση τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021, τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί ως το τέλος του έτους, και αυτό δημιουργεί τεράστια εμπόδια και προβλήματα στις επιχειρήσεις, που επιβαρύνθηκαν και «έβαλαν πλάτη» για το πρόγραμμα αυτό, αλλά μέχρι σήμερα, ό,τι έβαλαν, τα έβαλαν από την τσέπη τους. Είναι σαφές, ότι πριν ανοίξει το νέο πρόγραμμα στις 5 Ιουλίου, θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές γιατί αρκετοί από τους επαγγελματίες δεν είναι πρόθυμοι να μπουν ξανά στην ίδια διαδικασία, φοβούμενοι, ότι οι οφειλές απέναντί τους, θα γίνουν μεγαλύτερες ή στην καλύτερη περίπτωση θα συνεχίσουν να καθυστερούν και να ην αποδίδονται», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Ικανοποιητική κίνηση το τριήμερο

Στο μεταξύ, σε έναν προορισμό ιδιαίτερης ανθεκτικότητας αναδεικνύεται η περιοχή των Ιωαννίνων γενικότερα, και αυτό φάνηκε και με την ικανοποιητική κίνηση και τις πληρότητες που καταγράφηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στην πόλη, αλλά και στα ορεινά.

«Ήταν ένα καλό τριήμερο για την περιοχή, με ικανοποιητικές πληρότητες και στην πόλη και στον ορεινό όγκο. Ευελπιστούμε, ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την καλή συγκυρία που αντιμετωπίζουμε όλοι. Με τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις στο κόστος της μετακίνησης θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019 σε επίπεδο χώρας και μπορεί και ακόμη καλύτερα. Εκτιμούμε, ότι οι χερσαίοι προορισμοί, που δε χρειάζονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα είναι οι κερδισμένοι της φετινής σεζόν αλλά θα πρέπει και η κυβέρνηση να στηρίξει τους πολίτες με συνέχιση της επιδότησης των καυσίμων για τις μετακινήσεις ή με κάποια άλλη μορφή επιδότησης, όπως και των επιχειρήσεων», ανέφερε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ