Επικαιρότητα

Θα αποφυλακιστούν με πιστοποίηση για την αγορά εργασίας

Off

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, λέει ο θυμόσοφος λαός και η παροιμία αυτή βρίσκει εφαρμογή στην πρωτοβουλία του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπ. Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης Ιωαννίνων και Κέρκυρας αντίστοιχα.

Πρόκειται για τέσσερα συνολικά προγράμματα κατάρτισης, δύο σε κάθε Κατάστημα, για 15 καταρτιζόμενους κάθε φορά, το πρώτο εκ των οποίων ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα στα Ιωάννινα. Ο πρώτος στόχος που φιλοδοξεί να πετύχει το πρόγραμμα είναι προφανώς η κατάρτιση και πιστοποίηση των κρατούμενων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα της αναζήτησης εργασίας μετά την αποφυλάκισή τους. Ο δεύτερος στόχος όμως αφορά τις εγκαταστάσεις των Καταστημάτων Κράτησης που θα βελτιωθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Το ενδιαφέρον των κρατουμένων να μετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης είναι ήδη μεγάλο, ενώ οι διευθύνσεις των Καταστημάτων Κράτησης έχουν εξετάσει και τη χρονική διάρκεια των ποινών τους, ώστε να διασφαλιστεί, ότι θα παρακολουθήσουν ως το τέλος το πρόγραμμα και θα λάβουν και την πιστοποίηση.

Στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων βρέθηκαν το πρωί, ο διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Αργ. Κύρκος, που συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης των φυλακών Δημ. Γκοβίλα και τον αρχιφύλακα και πρόεδρο του Συλλόγου των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Χρ. Αυδίκο.

«Ο πρώτος σκοπός είναι να μάθουν οι κρατούμενοι μία τέχνη, να λάβουν την πιστοποίηση και να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν μετά την αποφυλάκισή τους. Ο δεύτερος είναι να γίνουν κάποιες εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και εξωτερικά, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων», ανέφερε ο κ. Γκοβίλας.

Ο κ. Κύρκος από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ στάθηκε περισσότερο στη δυνατότητα της κατάρτισης που δίνεται στους κρατούμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «και ένας μόνο να βρει δουλειά μετά την αποφυλάκισή του, θα είναι τεράστιο κέρδος για όλους.

Να βγει από εδώ έχοντας αποκομίσει ένα τεράστιο όφελος, για να μην επιστρέψουν στην παρανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αυδίκος τόνισε, ότι οι εργασίες που θα γίνουν, αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το νέο Κατάστημα Κράτησης στην περιοχή της Κόντσικας.

Μειωμένος ο αριθμός

των κρατούμενων

Στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων φιλοξενούνται λιγότεροι από 100 κρατούμενοι, αυτήν την περίοδο, με τον κ. Γκοβίλα να τονίζει πως στόχος είναι να μειωθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός, ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ