Πολιτισμός

Με διεθνή απήχηση το συνέδριο για τον Πολιτισμικό πλούτο των Μικρασιατών

Off

«Ο Πολιτισμικός Πλούτος των Μικρασιατών» ήταν το θέμα του Διεθνούς Συνέδριου που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Μία εκδήλωση με αφορμή την επέτειο μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, που παραμένει ακόμη και στις μέρες μας μία ανοιχτή πληγή, από την άλλη όμως, μία καταστροφή, που δε γονάτισε τον ελληνισμό, και τη χώρα, που ανασυγκροτήθηκε, αναγεννήθηκε  με το μπόλιασμα των προσφύγων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα. Αμφότεροι στάθηκαν στη συνεισφορά του προσφυγικού ελληνισμού από τη μία, για να αναγεννηθεί το ίδιο το κράτος και αφετέρου στην ευκαιρία του αναστοχασμού που προσφέρει η συμπλήρωση των 100 ετών από την Καταστροφή, ένα έτος μετά την επέτειο των 200 ετών από την επέτειο έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Το συνέδριο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με εισηγήσεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από όλη τη χώρα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου