Πολιτισμός

Αφιέρωμα στην επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Off

Μία μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20.30 στην πλ. Μαβίλη, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος τα τμήματα παραδοσιακών χορών διαφόρων φορέων και συλλόγων, με τον Χρήστο Παπαδόπουλο από το ΠΚΔΙ να αναφέρεται στην πρωτοβουλία, που αποτελεί το δεύτερο σκέλος των εκδηλώσεων του δήμου για την επέτειο.

Ο Ηλ. Γκαρτζονίκας που έχει την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης, η Τασία Παπάζογλου από τον Σύλλογο Μικρασιατών Νεοκαισάρειας, ο Νίκος Νούσιας από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΚΔΙ και ο Ευρυπίδης Χριστοφορίδης από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου μίλησαν για την εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν επίσης μέρος ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καππαδόκων Κόνιτσας «Οι Ρίζες».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση των συγκροτημάτων στην Κυρά – Φροσύνη και παρέλαση στις 20:10 προς την πλατεία Μαβίλη.

Επιμέλεια – συντονισμός εκδήλωσης: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (δάσκαλοι χορού ΠΚΔΙ – εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής).

Παράλληλα, την ίδια ώρα, στην πλατεία Μαβίλη θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ