Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:37
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023
Πολιτισμός

Από την εκπαίδευση στην παράδοση των γιορτών

Off

Μία δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με έντονο παραδοσιακό περιεχόμενο και δύο ακόμη δράσεις στενά συνδεδεμένες με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων ετοιμάζει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου το Τμήμα διοργανώνει σεμινάριο Ηπειρωτικού Παραδοσιακού Κεφαλόδεσμου, στους χώρους της Σχολής, στο τέλος του Πάρκου Κουραμπά. Η παρουσίαση και η εκμάθηση θα γίνει από κυρίες καταγόμενες από τις περιοχές, που θα αποτελέσουν μέρος του σεμιναρίου με τον Ηλία Γκαρτζονίκα να αναφέρεται σε αυτό το σεμινάριο και το στόχο του.

Για τις άλλες δύο διοργανώσεις μίλησε ο Νίκος Νούσιας και αυτές είναι το έθιμο «τα σπάργανα του Χριστού» και τα παραδοσιακά κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων στο δημαρχείο, την περιφέρεια, τη Μητρόπολη και τους δρόμους της πόλης.

«Τα σπάργανα του Χριστού» θα γίνουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κάστρο Ιωαννίνων (Πλατεία Μάτσα) με τη συνεργασία των μελών του 4ου ΚΑΠΗ, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με κάλαντα και γιαννιώτικα τραγούδια και με ένα ηπειρώτικο γλέντι.

Με τις παρουσίες αυτές το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων, στην επετειακή 40η χρονιά του, συνεχίζει τη μακρόχρονη πολυσχιδή δραστηριότητά του σε διάφορους τομείς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ