Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:01
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Σπιτάκια για τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες

Off

Σπιτάκια για τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες θα τοποθετηθούν σε Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση ενός διώροφου γατόσπιτου, ανώνυμη προσφορά πολίτη που αγαπάει τα ζώα, αλλά και την περιοχή.  Το σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις γάτες που θα βρουν ασφαλές καταφύγιο και τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Καλπακίου.

«Ευχαριστούμε πολύ τον ανώνυμο πολίτη για τη δωρεά που αποτελεί την αρχή για ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης καλαίσθητων σπιτιών για γάτες και σκύλους στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μας και αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η ευζωία τους είναι υποχρέωση όλων μας» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης.

Το σπιτάκι, που φέρει το λογότυπου του Δήμου Πωγωνίου,  είναι δημιουργία της Μαρίας Αρκούδη. «Η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού. Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων συμβάλλουμε στον έλεγχο του υπερπληθυσμού ενώ παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια και σπίτι σε κάθε γατάκι και σκυλάκι. Τώρα προχωρούμε ένα ακόμη βήμα, με την τοποθέτηση αυτών των όμορφων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα» υπογράμμισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γαλίτσης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ