Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 11:19
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και το χειμώνα

Off

Το δυστύχημα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης, όπου μία γυναίκα κάηκε ζωντανή αφού δεν πρόλαβε να βγει από το διαμέρισμά της που για άγνωστη αιτία είχε πιάσει φωτιά, ήρθε να λειτουργήσει ως η αφορμή και υπενθύμιση ταυτόχρονα για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τη χρήση θερμαντικών σωμάτων, τα τζάκια, τις σόμπες πετρελαίου, υγραερίου και άλλα μέσα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αντίστοιχες περίπου συνθήκες σε όλη την επικράτεια τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου προσεγγίζει τους 10 με τον συντονιστή επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σε Ήπειρο – Δυτ. Μακεδονία Δημ. Κοντογιάννη να απευθύνει έκκληση και συστάσεις ταυτόχρονα προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιμελείς ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης μίας πυρκαγιάς σε διαμέρισμα που αντιμετωπίζεται εξαιρετικά δύσκολα.

Πρόληψη

Παράλληλα ο κ. Κοντογιάννης ενόψει του δύσκολου χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες πάντως να είναι ακόμη σχεδόν Φθινοπωρινές τουλάχιστον στην Ήπειρο, στάθηκε και στη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή μεγάλων φυσικών καταστροφών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. «Εμείς κάνουμε τα σχέδιά μας σε πολλά επίπεδα και με διάφορα άσχημα σενάρια, θεωρούμε όμως ότι συμβάντα όπως αυτά της Θεσσαλίας με τόσο μεγάλο όγκο νερού, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν επαρκώς. Τα σχέδιά μας άλλωστε βασίζονται στις μετρήσεις της τελευταίας 30ετίας και στους μέσους όρους αυτούς προσθέτουμε και ένα 50% παραπάνω. Όμως αυτό που έγινε στη Θεσσαλία ήταν κάτι που γίνεται κάθε 200 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντογιάννης αφού τόνισε πως η φετινή αντιπυρική περίοδος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις μικρότερες δυνατές απώλειες δασικών και αγροτολιβαδικών εκτάσεων στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό της υπηρεσίας για την τεράστια συνεισφορά τους όχι μόνο στα όρια ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου αλλά σε όλη την Ελλάδα όπου κλήθηκαν να συνδράμουν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ