Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 03:08
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Για άλλο συζήτησαν, άλλο αποφάσισαν…

Off

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με μία μάλλον ακατανόητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, στη συνεδρίασή του στις αρχές Μάιου, σχετικά με την παραχώρηση της εργαστηριακής αίθουσας του Λυκείου Ανατολής.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφερόταν ως «εξέταση αιτήματος μετεγκατάστασης του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών από το Γυμνάσιο Βελισσαρίου στην αίθουσα Χημείας του Γεν. Λυκείου Ανατολής».

Ενώ μάλιστα η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αϊβατίδη αναφερόταν επίσης σε αυτό το ζήτημα και κατέληγε με την πρόταση παραχώρησης της αίθουσας στο ΕΚΦΕ, για διάρκεια πέντε ετών, η απόφαση του δημ. συμβουλίου προβλέπει τελικά την παραχώρηση της αίθουσας για τις ανάγκες του Δημοτικού σχολείου, που γειτνιάζει με το Λύκειο!

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του σχολείου, με τη Διεύθυνση να έχει ήδη ασκήσει Ειδική Διοικητική Προσφυγή προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ενώ ανάλογο αίτημα αναμένεται να υποβληθεί και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι καθηγητές του σχολείου Ιωάννης Αργύρης, Ιωάννης Καρανάσιος και Κώστας Αλέξης μίλησαν στο φακό του ITV για την απόφαση του δημ. συμβουλίου, εκφράζοντος παράλληλα και την απορία τους, αλλά και την αγανάκτησή τους για το γεγονός, ότι αγνοήθηκε παντελώς και η χρηστικότητα της αίθουσας, που είναι η μοναδική αντίστοιχη στην Ήπειρο, όπως ανέφεραν, αλλά και η ίδια η άποψη του Λυκείου Ανατολής.«Είναι πολύ πιο εύκολο να στήσεις μία αίθουσα από την αρχή, από το να  καταστρέψεις ένα εργαστήριο όπως το συγκεκριμένο και να το ξαναστήσεις αλλού», ανέφερε ο κ. Αργύρης. «Είναι κρίμα που μία αίθουσα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της οποίας κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ να καταστρέφεται. Υπάρχουν όλες οι υποδομές, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχετεύσεις και είναι αδύνατο να μεταφερθεί», ανέφερε ο κ. Καρανάσιος.

«Δεν υπάρχει άλλη αίθουσα σαν αυτή σε όλη την Ήπειρο και δεν πρόκειται για δύο πάγκους, όπως αναφέρθηκε στο δημ. συμβούλιο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο ζήτησε το ΕΚΦΕ να έρθει εδώ, για να έχει τη δυνατότητα των εργαστηρίων και μάλιστα να φιλοξενεί και μαθητές άλλων σχολείων για τα πειράματα στις θετικές επιστήμες», τόνισε ο κ. Αλέξης.

Στο πλευρό της διεύθυνσης και των καθηγητών του Λυκείου στέκονται και οι γονείς και κηδεμόνες, όπως τόνισε εκ μέρους του Συλλόγου ο Ιπποκράτης Γνωστόπουλος, αλλά και οι μαθητές του 15μελούς.Επίσης όμως η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Κων. Μπόζιος στηρίζει το αίτημα του Λυκείου, να μείνει ως έχει η αίθουσα.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ότι το Λύκειο της Ανατολής είναι το μοναδικό Λύκειο της περιοχής, που δέχεται μαθητές από τέσσερα Δημοτικά δύο Γυμνάσια στην περιοχή ενώ έχει ήδη υποστεί παρεμβάσεις στις αίθουσες, που έγιναν μικρότερες, γιατί δε χωρά τους μαθητές. Αντί να κερδίζει λοιπόν αίθουσες, το Λύκειο της Ανατολής χάνει διαρκώς», ανέφερε ο κ. Μπόζιος.

Στην προσφυγή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η διεύθυνση του σχολείου επισημαίνει πέραν των παραπάνω, ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την παραχώρηση της αίθουσας στο Δημοτικό σχολείο, η συνύπαρξη με το οποίο είναι ήδη δύσκολη, λόγω της απόστασης που χωρίζει τις ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού από τα παιδιά του Λυκείου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ