Επικαιρότητα

Επιτυχίες για τους μαθητές των Ιωαννίνων

Off

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις το μεσημέρι της Τρίτης, αποτέλεσε το πρώτο, αλλά καθοριστικό βήμα μετά τις εξετάσεις για τον στόχο της εισαγωγής στις ανώτατες σχολές. Πλέον ακολουθεί η υποβολή του μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων τον Αύγουστο.

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές και μαθήτριες των Ιωαννίνων πέτυχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, από τις πρώτες στη χώρα.

Οι αναρτημένες καταστάσεις στα σχολεία περιείχαν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Tαυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούσαν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούσαν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί.

Σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους (ποσοστό 73,4%) των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, 63.980 υποψήφιοι, από τους 87.150 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, έκαναν χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS που για δεύτερη χρονιά εφάρμοσαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως ανακοινώθηλε, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.i t.minedu.gov.gr.

Πρώτευσε ο Χαρ. Γκριμπογιάννης

από το 7ο Λύκειο με 19.775 μόρια!

Στη σχολή πρώτης επιλογής του, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, θα περάσει ο Χαρίλαος Γκριμπογιάννης, μαθητής του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, που συγκέντρωσε 19.775 μόρια, επίδοση που τον κατατάσσει μεταξύ των πρώτων σε όλη την Ελλάδα!

Στη Νομική Αθηνών με 19.520

η Τέα Καψάλη από τα Δωδωναία

Με 19.520 μόρια η Τέα Καψάλη, από τα Ιωάννινα, αντικρίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία το μέλλον και τη Νομική Αθηνών. Η μαθήτρια, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νιώθει απερίγραπτη χαρά και δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη της επιτυχία. Η Τέα θεωρεί πως η βάση για την επιτυχία της μπήκε στη Β’ Λυκείου ενώ στην συνέχεια το μεθοδικό διάβασμα στην Γ’ τάξη του Λυκείου της έδωσε την υψηλή βαθμολογία. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν στερήθηκε κάτι, δεν ήταν κουραστικό το διάβασμα τη Β’ Λυκείου γιατί υπήρχε το υπόβαθρο.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ