Αθλητικά

Παίκτης του ΠΑΣ ο 26χρονος Ισπανός μέσος Ίκερ Μπιλμπάο

Off

Παίκτης του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και επίσημα είναι από χθες το μεσημέρι ο 26χρονος Ισπανός μέσος Ίκερ Μπιλμπάο, που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Το ρεπορτάζ του epirusonline και του ITV την περασμένη Πέμπτη επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας και ο πρώην παίκτης της Αμορεμπιέτα στη La Liga 2, είναι από χθες παίκτης του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, έχοντας περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Ρόλο στο να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣ, όπως άλλωστε και ο ίδιος επιβεβαίωσε στις πρώτες του δηλώσεις έπαιξε η επαφή που είχε με τον Πέδρο Κόντε, που του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και την πόλη.

«Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά. Ξέρω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα αγαπούν τις ομάδες τους, τις στηρίζουν με πάθος και αυτό μου αρέσει πολύ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γενικώς άκουσα καλά πράγματα για την Super League και τον ΠΑΣ, μίλησα με τον Κόντε και πήρα πολύ καλές αναφορές για την πόλη και την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ, να μοιράσω ασίστ ή ακόμα και να πετύχω κάποιο γκολ. Πρέπει να προχωράμε βήμα – βήμα και ελπίζω να φτάσουμε μακριά», ήταν η πρώτη του δήλωση στην ιστοσελίδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ο Μπιλμπάο βγαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ισπανίας.

Είναι γεννηθείς στις 20 Μαρτίου του 1996 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Danok Bat CF στην πόλη του Μπιλμπάο, ενώ το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και συγκεκριμένα στην τρίτη της ομάδα την Μπασκόνια. Στην Μπασκόνια αγωνίστηκε μέχρι το 2018 με ένα μικρό διάλειμμα την σεζόν 2017-18 όταν και φόρεσε την φανέλα της Γκερνίκα. Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αμορεμπιέτα με την οποία μέτρησε συνολικά 110 συμμετοχές και εννιά γκολ, ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια της Segunda Division σημειώνοντας δύο γκολ μοιράζοντας παράλληλα και δύο ασίστ, ενώ μέτρησε και δύο συμμετοχές στο Copa del Rey.

Έκλεισε και

ο Γάλλος Πριόρ

Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού των παικτών για να ξεκινήσουν τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις μεταγραφών. Η επόμενη κίνηση από το εξωτερικό εκτός απροόπτου θα είναι του Γάλλου τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα gazzetta.gr το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 26χρονος τερματοφύλακας, έχει ύψος 1.87 ξεκίνησε την καριέρα του στην 2η ομάδα της Μπορντό (ως νέος έπαιξε σε Τουλόν, Ιέρ, Κάνες και Μπορντό) και στη συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και μετά για μια διετία πήγε στην Βαλενσιέν όπου και έπαιξε σε 59 αγώνες.

Εκτός του Πριόρ όμως, ο ΠΑΣ έχει έλθει σε συμφωνία και με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο, που μετά από δύο χρόνια παρουσίας στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος με τη Ρετζίνα, επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ