Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 02:07
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Διαμορφώνοντας μία διαφορετική κουλτούρα κυνοφιλίας

Off

Με συμμετοχές από την Ήπειρο και από περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, ακόμη όμως και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία και την Ιταλία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, το σαββατοκύριακο,

η έκθεση μορφολογίας με τη συνδιοργάνωση του Ομίλου Κυνόφιλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος (ΟΚΑΔΕ), του Κυνοφιλικού Ομίλου Ιωαννίνων και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Ήταν η πρώτη έκθεση μορφολογίας μετά από σχεδόν έξι χρόνια στην περιοχή, γεγονός στο οποίο στάθηκαν στις δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ και του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος Δημ. Γκουζούνας, όσο και ο Γεν. Γραμματέας του ΚΟΕ και διεθνής κριτής Μιχάλης Παπαδάτος. Ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτ. Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, το μέλος του ΔΣ Χριστόφορος Κωσταγιάννης, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε τοπικό επίπεδο για τη διαμόρφωση μίας διαφορετικής κουλτούρας κυνοφιλίας.

Παράλληλα, ο κ. Κωσταγιάννης έκανε γνωστό πως στο πλαίσιο των δράσεων του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Ο κ. Γκουζούνας παράλληλα ρωτήθηκε και σχετικά με τις εξελίξεις στην εφαρμογή του νομοσχεδίου «Άργος» για τα ζώα συντροφιάς και στην απόφαση του υπ. Εσωτερικών να δοθεί παράταση στην εφαρμογή βασικών διατάξεων, λέγοντας, ότι κατόπιν συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, φάνηκε, ότι υπάρχουν ανοιχτά αυτιά στην Πολιτεία και δήλωσε αισιόδοξος, ότι η τελική εφαρμογή του νομοσχεδίου, θα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό και τη βασική προτεραιότητα που είναι η ευζωία των ζώων, αλλά και τα αιτήματα του κυνηγετικού κόσμου και της κυνοφιλίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ