Εκδηλώσεις

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες»

Off

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο που φέρει μία φράση η οποία ακούστηκε όσο λίγες, στη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας, «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», ο ιατρός, παθολόγος στην ειδικότητα Γεώργιος Παππάς παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, το βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Το βιβλίο αποτελεί μία ανάλυση, όχι με ιατρικούς και επιστημονικούς όρους, αλλά στην καθομιλουμένη, όλων εκείνων που βίωσε η παγκόσμια κοινότητα και η ελληνική κοινωνία όμως, από το ξέσπασμα της πανδημίας και τη διαχείρισή της, με τον συγγραφέα να αναφέρει πως δημιουργήθηκε από την ανάγκη, «να συζητήσουμε για ό,τι περνάμε, για τους διχασμούς και τους νέους δεσμούς που δημιουργήθηκαν, για τις νέες αξίες, τους νέους φίλους, την αίσθηση της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο, την πίστη στη δυναμική της επιστημονικής κοινότητας και στον ορθολογισμό».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ και ακόμη, η Τιτίκα Τζιάλλα, εκδότρια της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών», ο Σπύρος Γόγολος, φιλόλογος και συγγραφέας και ο Λεωνίδας Χρήστου, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ