Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Την «Καλαρρυτινή Αργυροτεχνία» παρουσίασε ο Απ. Κατσίκης

Off

«Η Καλαρρυτινή Αργυροτεχνία» είναι το τίτλος και το επίκεντρο στο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολου Κατσίκη, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Ιωάννινα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η Πίνδος» υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, με ομιλητές την Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μαρίνα Βρέλλη – Ζάχου και την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου αντίστοιχα.

Τόσο οι ομιλητές και ο συντονιστής της εκδήλωσης Παναγιώτης Τζόκας όσο και ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκαν στην διαχρονική πορεία της Καλαρρυτινής αργυροτεχνίας, αλλά και στις παραμέτρους που επηρέασαν και καθόρισαν την πορεία αυτή, σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, μεταφέροντας στις νεότερες γενιές μία σπουδαία κληρονομιά, αλλά και ένα βαρύ φορτίο ευθύνης για τη συνέχιση της παράδοσης.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Μηνάς Πασχόπουλος, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας και η Μαργαρίτα Γκογκάκη, εκ μέρους του Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ