
Ο δήμος Ιωαννιτών στο μεταξύ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την προοπτική της μετατροπής του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, σε ένα «διοικητικό κέντρο», αφού με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».
Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή διοικητικού κέντρου.
Η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα «μελέτη – κατασκευή».
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Ελισάφ πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό το έργο ανάπλασης και μετατροπής του κτιρίου σε ένα διοικητικό κέντρο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και με διακριτό τον ρόλο του Πανεπιστημίου σε αυτό.
«Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στον δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου.
Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Related Posts
-
8 Ιουνίου 2023 -
3 Ιουνίου 2023 Επιχείρηση συντήρησης των σχολείων της πόλης
-
1 Ιουνίου 2023 Άρση όλων των εμποδίων στη σχολική συμμετοχή
-
30 Μαΐου 2023 Ρεκόρ ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης
-
27 Μαΐου 2023 Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη
-
25 Μαΐου 2023 «Επιστρέφουν» στα παιδιά 35 παιδικές χαρές
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(16.570)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(398)
- Ελλάδα(109)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.519)
- Εκδηλώσεις(1.268)
- Ήπειρος(1.883)
- Αθλητικά(2.406)
Αρθρογραφία
Είσοδος