Ήπειρος

Έγινε η παραλαβή του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόπραινας

Off

Την Τρίτη έγινε η διοικητική παραλαβή του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόπραινας. Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ρ. Βαβέτση,  υποδέχθηκε στο δημαρχείο τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιο, τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Παπαγιαννίδη, την Γ.Γ του υπουργείου Υποδομών κ. Γεράρδη και τον διευθυντή του υπουργείου κ. Κοτσώνη συνοδευόμενους από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με γραπτή της ανακοίνωση, η κα Βαβέτση αναφέρει:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα δυο μεγάλα έργα το αρδευτικό Πέτα Κομποτίου αλλά και το φράγμα Κομποτίου που με την υλοποίησή τους θα λυνόταν το μόνιμο πρόβλημα της άρδευσης τόσο του κάμπου όσο και του ημιορεινού όγκου του δήμου μας και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι και τα δυο έργα αποτελούν στόχους των υπουργείων.

Μεταφέραμε στην κ. Γεράρδη τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρώτη φάση του αρδευτικού και δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας στον Αγ. Δημήτριο, πάγιο αίτημα τόσο του δήμου αλλά κυρίως των δημοτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά, ταυτόχρονα ζητήσαμε τον εγκιβωτισμό του αρδευτικού αύλακα ξεκινώντας από την αστική περιοχή του δήμου και τέλος πήραμε τη διαβεβαίωση ότι και το εναπομείναν κομμάτι του παράδρομου της Ιωνίας οδού θα αποκατασταθεί επίσης.

Στη συνέχεια στο λιμάνι της Κόπραινας, έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου, ένα έργο ορόσημο για το δήμο και οφείλω να ευχαριστήσω τον τ. Δήμαρχο κ. Γιαννούλη, την τ. Υπουργό κ. Γεροβασίλη, τον διευθυντή του υπουργείου υποδομών κ. Κοτσώνη και την κατασκευάστρια εταιρεία που συνέβαλλαν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Με τον κ. Στύλιο και την κ. Γεράρδη, συζητήσαμε και για κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις που θα χρειαστούνε, κυρίως για αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς η Κόπραινα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον δήμο και πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες».

Η Όλγα Γεροβασίλη

Σε δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κόπραινας, αναφέρεται:

«Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η διοικητική παραλαβή του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόπραινας, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με 3.400.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δημοπρατήθηκε το 2018. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό, για την ευρύτερη περιοχή, αναπτυξιακό έργο, με ώριμες μελέτες από το Δήμο Ν. Σκουφά, για το οποίο οι προσπάθειες και τα αιτήματα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας είχαν ξεκινήσει πριν 15 περίπου χρόνια.

Δυστυχώς, την ίδια τύχη δεν είχαν άλλα σημαντικά έργα για τον τόπο μας, που ξεκόλλησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσαν επί Ν.Δ., όπως το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα, το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, ο δρόμος Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, ο δρόμος Καταρράκτης – Βουργαρέλι, η αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου κ.ά.

Ακόμη χειρότερα, όλοι μας έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι κανένα απολύτως σημαντικό έργο στο Νομό Άρτας δεν έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας την πρακτική δεκαετιών αποτελμάτωσης και αποκλεισμού.

Ευτυχώς, σύντομα, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα ξαναβάλει την Άρτα στο χάρτη, δίνοντας ξανά αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ