Επικαιρότητα

Προσλήψεις 4.000 πυροσβεστών ζητά το ΚΚΕ

Off

Παρέμβαση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κάνει το ΚΚΕ Ιωαννίνων θέτοντας σειρά θεμάτων.

Όπως αναφέρει:

«Στις πρόσφατες πυρκαγιές είδαμε σε Ηλεία, Έβρο, Αττική, Μυτιλήνη, καθώς και στην περιοχή μας (Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Βάλια Κάλντα), για μια ακόμη φορά να γίνονται αποκαΐδια οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στελέχωση, εξοπλισμός και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Το «προσάναμμα» για τις διαχρονικές καταστροφές στα δάση είναι η εμπορευματοποίηση της γης, που προωθείται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Μια πολιτική που οδηγεί στη δημιουργία της «μεικτής ζώνης» δάσους, κατοικιών, βιομηχανιών, τουριστικών επιχειρήσεων κ.λπ., με κίνδυνο πυρκαγιών και άλλων ατυχημάτων, με καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό και το περιβάλλον. Πολιτική που επιταχύνεται σήμερα με το περιβόητο Πράσινο New Deal, τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», για τη θωράκιση της κερδοφορίας επιχειρηματικών μεγαθήριων».

Και προσθέτει:

«Ταυτόχρονα τέσσερα χρόνια μετά από το Μάτι αποδείχτηκε ότι η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική του «κόστους- οφέλους» ευθύνεται για την υποχρηματοδότηση και την διάλυση των δασικών υπηρεσιών, για την αντιεπιστημονική διάσπαση της πρόληψης από την κατάσβεση, για τα 4000 οργανικά κενά που υπάρχουν στην Πυροσβεστική, 1500 στα δασαρχεία, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα της Πυροσβεστικής και  Δασικής υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αφήνονται χωρίς μέσα, μεταφέρονται ανά την Ελλάδα, αναπληρώνουν τα οργανικά κενά με ατελείωτες επιφυλακές, δεν αναγνωρίζεται ούτε καν η εργασία τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή».

Θέτει δε συγκεκριμένα αιτήματα:

«Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας.

  • Να προσληφθούν αμέσως οι 4.000 πυροσβέστες που είναι απαραίτητοι, καθώς και οι 1.500 εργαζόμενοι για τις δασικές υπηρεσίες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι 5ετείς, 7ετεις και οι εποχικοί πυροσβέστες.
  • Να προχωρήσουν πολύ γρήγορα η καταμέτρηση, η χαρτογράφηση όλων των ζημιών, έτσι ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκατάστασή τους και να δοθούν γενναίες αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές, για όλους τους πληγέντες».

Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε την Τρίτη τροπολογία για την μονιμοποίηση όλων των 5ετων, 7ετων και εποχικών πυροσβεστών.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ