Ήπειρος

4 εκατ. και 18 χλμ. ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων

Off

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αρταίων δημοπρατείται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το έργο για νέα ασφαλτόστρωση στις Δημοτικές Ενότητες Αμβρακικού, Βλαχερνών, Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων.

Οι ασφαλτοστρώσεις προγραμματίζονται σε τμήματα αγροτικών οδών τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς τις διάφορες πτηνο- κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του νέου έργου ασφαλτόστρωσης ανέρχεται στο πόσο των 3.938.400εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στη Δ.Ε Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων συνολικού μήκους 11 χλμ.  Βίγλα-  Ράχη και βελτίωση και ασφαλτόστρωση έξι υφιστάμενων αγροτικών οδών στη ΔΕ Βλαχερνών – Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Χανόπουλο- Ρόκκα, συνολικού μήκους 7 χλμ.

Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού κτηνοτροφικών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι αγροτικοί δρόμοι θα αποκτήσουν μόνιμο οδόστρωμα (άσφαλτο), αύξηση του πλάτους των δρόμων, ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου