Πολιτισμός

«Από τη Βοστώνη στο Πωγώνι», η παρουσίαση

Off

Ολοκληρώνεται σήμερα και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά το μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιελάμβανε ένα 7ήμερο εργαστήριο μουσικής, με επίκεντρο τη μελέτη της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και των μουσικών της ιδιωμάτων και εκφράσεων.

Το εργαστήριο οργανώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του προγράμματος «Epirus Ensemble» του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης, Βασίλη Κώστα και στο πλαίσιο του εργαστηρίου, από την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στη Βήσσανη του Πωγωνίου 18 διεθνείς μουσικοί, από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα, μελετώντας την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου. Σήμερα το βράδυ στις 21.00 στην Ιερά Μονή Βελλάς, οι μουσικοί αυτοί συναντώνται στη σκηνή με τον Πέτρο – Λούκα Χαλκιά και τον Βασίλη Κώστα σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, στην οποία παίρνουν μέρος ακόμη ο Θανάσης Βόλλας στο λαούτο και ο Πέτρος Παπαγεωργίου στα κρουστά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκαν αντίστοιχα στη σημασία της σημερινής συνάντησης κυρίως όμως στη σπουδαιότητα της ενασχόλησης της νέας γενιάς των μουσικών, ελλήνων και ξένων, της μουσικής μας παράδοσης.

«Τόσο ο Πέτρο – Λούκας, όσο και ο Βασίλης Κώστας δεν ξεχνούν την καταγωγή τους, τον τόπο τους και αυτό μας τιμά και μας κάνει περήφανους, αλλά τιμά και τους ίδιους», ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου.

«Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για την μουσική παράδοση του τόπου. Η μουσική του Πωγωνίου είναι ένα κομμάτι της μουσικής παράδοσης της Ηπείρου και ο Βασίλης Κώστας εκφράζει μία νέα γενιά ποιοτικών μουσικών», ανέφερε από την πλευρά του ο Αλ. Καχριμάνης.

Ο Βασίλης Κώστας από την πλευρά του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι μετέχουν και στηρίζουν το εγχείρημα, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό για τη σημερινή μουσική συνάντηση στη Βελλά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ