Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 07:11
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ «Δραματική η κατάσταση», λένε οι εργαζόμενοι

Off

Άμεση συνάντηση με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ζητά ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο της Άρτας, που καταγγέλλει μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του νοσοκομείου, που προκαλούνται και από αποφάσεις της διοίκησης, που για τον Σύλλογο τουλάχιστον δεν έχουν εξήγηση.

Η κατάσταση την οποία περιγράφει το ΔΣ στην ανακοίνωσή του, είναι πλέον εφιαλτική για τους εργαζόμενους, για Τρίτη χρονιά πανδημίας, με τη λειτουργία κλινικής Covid και ΜΑΦ για Covid, μαζί με όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού, ούτε καν επικουρικού. «Αν δε, συμπεριλάβει κανείς και τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετακινήσεις-αποσπάσεις προσωπικού, θα δει ότι το προσωπικό είναι λιγότερο από το 2019, πριν την έναρξη της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην μαζική τους πλειοψηφία, μετά από 2 χρόνια υπερεργασία και 2 χρόνια απαγόρευσης κανονικών αδειών, δεν μπορούν να πάρουν κανονική άδεια για να ξεκουραστούν. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κανονική άδεια περιορίζεται στις 5 μέρες γιατί δεν «βγαίνουν» ούτε τα προγράμματα εργασίας ούτε οι εφημερίες. Οι μετακινήσεις από κλινική σε κλινική, τα προγράμματα βαρδιών με 3 και πάνω νύχτες, οι πάνω από 5 μέρες συνεχόμενη εργασία, είναι καθημερινό φαινόμενο. Ενώ υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με έναν εργαζόμενο στην νυχτερινή βάρδια», αναφέρει και προσθέτει πως παρόλα αυτά, από τον Νοέμβριο του 2021 δεν εγκρίνονται δύο θέσεις επικουρικών ιατρών, ενός βιοπαθολόγου και ενός γενικού χειρουργού. Παράλληλα εγκρίθηκε, παρά την αντίθετη γνώμη της διοίκησης, μία μετακίνηση ακτινολόγου ιατρού από το νοσοκομείο σε νησί, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής περιόδου. «Και για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, δόθηκε για μια ακόμη φορά εντέλλεσθε σε ακτινολόγο γιατρό της ΠΦΥ.  Μάλλον η 6η Υ.ΠΕ. που τα αποφασίζει αυτά, άλλα πράγματα έχει σκοπό να εξυπηρετήσει και όχι την λειτουργία του Νοσοκομείου της Άρτας. Αντί να εγκρίνει τις θέσεις επικουρικού προσωπικού που ζητά το Νοσοκομείο, αντί να προκηρύξει τις θέσεις μόνιμου προσωπικού τεχνολόγων για το συγκεκριμένο τμήμα, κατά το δοκούν εγκρίνει μετακινήσεις και αποσπάσεις και στην συνέχεια δίνει «εντέλλεσθε» σε γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό των κέντρων υγείας να εργαστούν στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν οι ανάγκες», αναφέρει ο Σύλλογος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ