Επικαιρότητα

Επικουρική ιατρός ζητά την παράταση της σύμβασής της

Off

Την παράταση της σύμβασης που έληξε χθες, 4 Απριλίου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την παράταση των συμβάσεων των υγειονομικών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, διεκδικεί η επικουρική ιατρός Βασιλική Τσακτσίρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στα τοπικά μέσα και έχοντας στο πλευρό της εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, της ΕΙΝΗ και της ΑΔΕΔΥ παρότι έχει αιτηθεί και έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για την παράταση της σύμβασης, εντούτοις μέχρι και χθες δεν είχε λάβει καμία απολύτως απάντηση. Εκείνο που εκτιμά η ίδια, για την περίπτωσή της είναι πως πρόκειται για μία «εκδικητική» όπως τη χαρακτήρισε στάση της διοίκησης απέναντί της επειδή μετά την πρόσληψή της διεκδίκησε δικαιώματα, μεταξύ αυτών και την άδεια ειδικού σκοπού.

«Πριν από ενάμιση μήνα ζήτησα τη μετακίνηση στο ΠΓΝΙ, η οποία απορρίφθηκε από τη διοίκηση με την επίκληση υπηρεσιακών αναγκών. Αν υπάρχουν αυτές οι ανάγκες, ποιος ο λόγος να μην παραταθεί η σύμβασή μου;», αναρωτήθηκε η κα Τσακτσίρα.

Στο πλευρό της επικουρικής ιατρού εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους βρέθηκαν ο Β. Καφαράκης ως μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ Χαρ. Παππάς και ο πρόεδρος του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας.

Ο κ. Παππάς επισήμανε επιπλέον της υπόθεσης ότι τις επόμενες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των τριών επικουρικών ιατρών που προσλήφθηκαν στο Χατζηκώστα για τη Μονάδα Covid, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μείνει η Μονάδα χωρίς ιατρική στελέχωση.

Στο ζήτημα πάντως της κας Τσακτσίρα, εν αναμονή της επίσημης απάντησης της διοίκησης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργείου δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να παρατείνουν τις συμβάσεις του υγειονομικού προσωπικού μέχρι 31 Οκτωβρίου, χωρίς όμως να τις υποχρεώνουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου