Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 02:19
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Καμπανάκι για τις δηλώσεις ως τις 31 Αυγούστου

Off

Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους του 2021, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις και τους φορολογούμενους να πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση στο τέλος του μήνα.

Αν το επιθυμούν, μπορούν να μην κάνουν χρήση της δυνατότητας πληρωμής με δόσεις, αλλά να προχωρήσουν στην εφάπαξ πληρωμή του ποσού, κερδίζοντας την έκπτωση του 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνών Ιωαννίνων Σπ. Μπέκας, ένα μεγάλο ποσοστό των εκκαθαριστικών είναι πιστωτικό, όμως φέτος με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, αρκετά νωρίς, ο μηχανισμός του υπ. Οικονομικών είχε τη δυνατότητα του αυτόματου συμψηφισμού τυχόν επιστροφών, με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου επίσης, θα πρέπει να πληρωθεί και το ποσό που έχει αναρτηθεί για όσους έχουν λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή.

Τέλος, ο κ. Μπέκας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του υπ. Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με την παραγραφή οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε βάθος εικοσαετίας, λέγοντας, ότι αυτή αφορά μόνον εκείνους που μέχρι σήμερα δεν είχαν λάβει κάποιο ειδοποιητήριο για βεβαιωμένη οφειλή τους.

«Όσοι έχουν λάβει ειδοποιητήρια στα χέρια τους με τη βεβαίωση των οφειλών, να γνωρίζουν, ότι η παραγραφή εξακολουθεί να ισχύει στα 20 και όχι στα δέκα χρόνια», ανέφερε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ