Εκδηλώσεις

Το Κάτω Ζάλογγο, άλλοτε και τώρα

Off

«Το Κάτω Ζάλογγο, άλλοτε και τώρα» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο διακεκριμένος συγγραφέας και ποιητής Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου, με καταγωγή από τη Γρανίτσα, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του Κ. Ζαλόγγου σε μία εκδήλωση του Δ. Ζίτσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Το βιβλίο για το Κάτω Ζάλογγο είναι η 29η συγγραφική δουλειά του Γ. Σιμιτζή, που έγραψε με αγάπη και πολλές λεπτομέρειες για το χωριό και τους κατοίκους του, κάτι που έχει ίσως και μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς, ότι δεν είναι το δικό του χωριό. Όπως όμως ανέφερε, έγραψε το βιβλίο, «σαν να ήταν το χωριό μου», στέλνοντας το μήνυμα, ότι ο καθένας όπου κι αν βρίσκεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, κουβαλά πάντα μέσα του, τις μνήμες από τον τόπο του και πάντα επιστρέφει στον τόπο που αγάπησε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο Στέφανο Ντόβα να αναφέρεται στην έκδοση του βιβλίου που είναι ένα σημείο αναφοράς για το Κάτω Ζάλογγο και την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απεύθυναν ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Ζαλόγγου Πάτροκλος Αναστασίου και ο πρωτοπρεσβύτερος, καθηγητής Θεολογίας Κων. Ράπτης, ενώ για το βιβλίο μίλησε η αντιδήμαρχος Ζίτσας Γιάννα Γεωργούλη.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ