Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:58
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Προχωράνε έργα και μελέτες για το αποχετευτικό

Off

Ο Αύγουστος μπορεί παραδοσιακά να είναι ο μήνας των θερινών διακοπών, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για τις υπηρεσίες, αυτό όμως προσπάθησε τουλάχιστον να αποφύγει ο δήμος Ζίτσας, που από τις αρχές του μήνα, όπως ανέφερε ο Μιχ. Πλιάκος ενέταξε και προχώρησε μία σειρά έργων και πρωτοβουλιών, για τη βελτίωση σημαντικών υποδομών του δήμου, που βελτιώνουν παράλληλα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τις τελευταίες ημέρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλιάκος ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για το Πολιτιστικό Κέντρο στη Βερενίκη, ενώ βγήκε «στον αέρα» και η διακήρυξη για το «Πάρκο Ηρώων Ροδοτοπίου» ένα έργο με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, αφού η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους λήγει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Ο δήμος Ζίτσας παράλληλα παρέλαβε και είναι έτοιμος να παραδώσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τέσσερα σχολεία στα οποία ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση.

Το έργο με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ αφορούσε στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων, των Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας.

Ωστόσο, τα αμέσως επόμενα βήματα είναι εκείνα στα οποία στάθηκε

ο κ. Πλιάκος, καθώς αντιμετωπίζουν, όπως είπε, σε διαφορετική βάση σημαντικά προβλήματα αστικών περιοχών όπως είναι η Βουνοπλαγιά και τα «Αμπελάκια». Εντός των ημερών ο δήμος Ζίτσας παραλαμβάνει τις μελέτες για την αποχέτευση των ομβρίων στη Βουνοπλαγιά και τη μελέτη των ακαθάρτων και για τη Βουνοπλαγιά και τα «Αμπελάκια». Συνεχίζεται επίσης το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων στον Άγιο Ιωάννη και η β’ φάση των εργασιών στην Ελεούσα.

Η «πληγή» του δημαρχείου

Τέλος, η δημοτική αρχή αναζητά τρόπο αφενός για τη νομική διερεύνηση των ευθυνών που τυχόν υπάρχουν στο θέμα της ανέγερσης και δεύτερου ορόφου στο δημαρχείο, που δε μπορεί να υλοποιηθεί και παράλληλα τρόπο ώστε η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, να τροποποιηθεί μερικώς και να διατεθεί το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή στέγης στο χώρο του δημαρχείου. Ο κ. Πλιάκος έκανε λόγο για έναν πολυμέτωπο αγώνα, πλην όμως είναι προφανές, ότι στο ζήτημα αυτό που έρχεται από το παρελθόν θα πρέπει και να αναζητηθούν, αλλά κυρίως να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στην μελέτη και στην κατασκευή, αλλά και στην επίβλεψη του έργου…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ