Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:39
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Έλεγχοι της Θηροφυλακής για παράνομη θήρα

Off

Τρία άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, να ασκούν παράνομη θήρα, κατά τις νυχτερινές ώρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου, τις βραδινές ώρες,  λίγο πριν από τις 23.00, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα σε σημείο της επαρχιακής οδού προς την Τ.Κ Μανασσή του Δήμου Ζαγορίου και έκανε σήμα στάσης στον οδηγό. Όπως αναφέρεται από την Ε’ ΚΟΗ, εντός του οχήματος επέβαιναν τρία άτομα και όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο συνοδηγός κατείχε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων. Όπως διαπιστώθηκε επίσης στον έλεγχο, η καραμπίνα ήταν παραποιημένη, καθώς στη θαλάμη της υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια, με το όριο να είναι τρία φυσίγγια.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος εντοπίστηκε και άλλο ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκαννο), εκτός θήκης, τρία φυσίγγια για θήρα τριχωτών θηραμάτων και ακόμη δύο φορητοί φακοί LED και ένα μαχαίρι. Τα δύο κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια, το μαχαίρι και οι φακοί κατασχέθηκαν, όπως και τα τρία ατομικά βιβλιάρια θήρας των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα.

Σε βάρος τους ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ δικογραφία, με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης όπλου σχηματίστηκε και σε βάρος ενός τέταρτου ατόμου, στο οποίο ανήκει  το δεύτερο όπλο (μονόκαννο) που βρέθηκε εντός του οχήματος.

Με αφορμή το περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ τονίζει, ότι «οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν και θα συνεχίσουν να είναι καθημερινοί και αδιάλειπτοι, για την αποτροπή περιπτώσεων λαθροθηρίας, όπως όμως και για τον εντοπισμό και την παραπομπή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη – που είναι πλέον αρμόδια να αποφανθεί – εκείνων που ενεργούν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για την άσκηση θήρας».

Καλεί επίσης τους κυνηγούς, αλλά και κάθε πολίτη, «να ενημερώνουν και να απευθύνονται στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή στις συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και του Δασαρχείου εάν λάβουν γνώση για παρόμοια περιστατικά ή ακόμη και για πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψή τους για περιστατικά λαθροθηρίας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ