Επικαιρότητα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Προώθηση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»

Off

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας συναντήθηκε με τη Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και Επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, κα Έλενα Ράπτη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση καθώς και στις δράσεις που αναπτύσσονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του υφιστάμενου πλαισίου, με τη συνεργασία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στις δράσεις που πραγματοποιεί η καμπάνια «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», για την υποστήριξη των στόχων και πρωτοβουλιών της καμπάνιας. Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η διανομή σχετικού έντυπου υλικού και η προβολή ενημερωτικών βίντεο – σποτ της καμπάνιας, κατά τη λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι, η καμπάνια «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και με ενημερωτικά εργαλεία όπως παραμύθια, φυλλάδια, κινούμενα σχέδια κ.α. περνά μηνύματα σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε παιδιά, με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών.

Το σχετικό υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό στον υπερσύνδεσμο : https://enastapente.gr/el

Υπενθυμίζεται ότι, χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι διαθέσιμες και σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ