Επικαιρότητα

Η φετινή ΔΕΘ είναι μόνον η αρχή των κινητοποιήσεων

Off

Το σύνθημα και μήνυμα ταυτόχρονα προς την Κυβέρνηση, ότι «η φετινή ΔΕΘ είναι μόνον η αρχή των κινητοποιήσεων» η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται για τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως το Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που έχει συμπαρασύρει την ακρίβεια σε όλους τους τομείς των βασικών αναγκών για τους πολίτες, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς σε δημόσια αλλά και ιδιωτικό τομέα, με τις αυξήσεις να είναι κάτι από τα όρια του πληθωρισμού, αποτελεί τη μαγιά για δυναμικές κινητοποιήσεις μέσω των οποίων η ΑΔΕΔΥ θα επιχειρήσει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, όπως ανέφερε από τα Γιάννενα, ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μπράτης, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβα και τον αντιπρόεδρο Στεφ. Σίντο αντίστοιχα, χαρακτήρισε ως «ξεχωριστή» τη φετινή ΔΕΘ, γιατί οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άλμα ακρίβειας στην καθημερινότητά τους, που είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν.  «Οι αυξήσεις που ανακοινώνει η Κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε το ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού. Ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, η Κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν μιλά για αυξήσεις, που ξεκινούν από 1,85 ευρώ το μήνα και φτάνουν το ανώτερο τα 14 ευρώ. Υπάρχουν μισθοί νεοδιοριζόμενων στο Δημόσιο, που δεν ξεπερνούν τα 750 ευρώ καθαρά. Το αίτημά μας στη ΔΕΘ θα είναι να δοθούν αυξήσεις ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού για να ζούμε με αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κ. Μπράτης, προαναγγέλλοντας, μία γενική πανελλαδική απεργία εντός του επόμενο διμήνου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας χαρακτήρισε ικανοποιητική τη συμμετοχή συναδέλφων του δημοσίου από τα Γιάννενα για την κινητοποίηση στη ΔΕΘ και κάλεσε τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συντονίσουν τον αγώνα και τη δράση τους και ενόψει της ΔΕΘ και ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο δίμηνο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ