Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:09
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Πρώτος αγιασμός σε ένα νέο σχολείο

Off

Το πρώτο κατώφλι στη μαθητική τους διαδρομή, από την προσχολική κιόλας ηλικία πέρασαν τα νήπια που εγγράφηκαν στο 34ο Νηπιαγωγείο της πόλης, που στεγάζεται στο συγκρότημα των παλιών στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελ. Ζωγράφου και αποτελεί αναμφίβολα ως εγκατάσταση και υποδομή, την πλέον σύγχρονη εκπαιδευτική δομή της πόλης.

Ο πρώτος αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τα πρώτα νήπια που θα έρθουν σε επαφή με μία υπερσύγχρονη δομή προσχολικής αγωγής, να συνοδεύονται από τους γονείς και κηδεμόνες με τις δικές τους αγωνίες και το άγχος των πρώτων ημερών, μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους.

Παρούσα στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη, που μετέφερε τις ευχές της προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης με αναφορά στη λειτουργία δύο νέων σχολικών δομών στην πόλη, του εν λόγω Νηπιαγωγείου αφενός και του Σχολείου Αναπήρων Παίδων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) στο παλιό Χατζηκώστα.

«Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την πόλη μας, η λειτουργία δύο νέων σχολικών υποδομών, που παραχωρήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι δημοτικές αρχές με τη συνεργασία και την πίεση των γονέων κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν. Απέχουμε πολύ από το επιθυμητό επίπεδο στις υποδομές, αλλά είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε και στο νέο Νηπιαγωγείο και στο νέο ΣΑΠ στο παλιό Χατζηκώστα», ανέφερε η κα Τζούφη, που παρέστη νωρίτερα και στον αγιασμό στο 2ο Λύκειο, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους εκπαιδευτικούς τον προβληματισμό τους για τη μείωση του μαθητικού δυναμικού, αλλά και την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας.

«Σε μια ακόμη δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης, οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας για να βγούμε υγιείς και δυνατοί, παρά την έλλειψη κατάλληλων μέτρων από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Δεν επιτρέπεται τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα σχολεία», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κα Τζούφη.

Από το ΚΚΕ Ιωαννίνων, ο Γ. Πρέντζας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την λειτουργία νέων σχολικών υποδομών στην πόλη, τόνισε, ότι οι δύο αυτές εξαιρέσεις στην πόλη μας επιβεβαιώνουν τον κανόνα, που είναι οι παλιές σχολικές υποδομές. «Καλούμε τους γονείς να συνεχίσουν στο διεκδικητικό πλαίσιο που έδρασαν και οι γονείς και κηδεμόνες στο ΣΑΠ, για να πετύχουν τελικά την μεταστέγαση του σχολείου σε ένα νέο, έστω προκάτ κτίριο. Η νέα χρονιά όμως ξεκινά στις δομές του Δήμου μας, με κλειστά ΚΔΑΠ, με λιγότερους καθηγητές στο Ωδείο, με τα σχολικά είδη να είναι ακριβότερα από πέρυσι κατά 40%. Γι’ αυτό δε γίνεται να ασχολούμαστε μόνο με το εφήμερο, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και μπροστά τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Πρέντζας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ