Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:55
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Ικανοποίηση του Δήμου Δωδώνης για την απόφαση για τα βιορευστά

Off

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμος Δωδώνης για την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (Π.Ε.Σ.Π.Α.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για τη μονάδα βιορευστών στο Λύγγο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, «η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Π.Ε.Σ.Π.Α. σήμερα Τετάρτη (21/9) και ο Δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, παραμένοντας σταθερός στον αγώνα του στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια, συμμετείχε στη συνεδρίαση και επιχειρηματολόγησε κατά της αδειοδότησης του έργου»

Το βασικό επιχείρημα του κ. Ντακαλέτση ήταν πως «η μονάδα καύσης βιορευστών έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει πολύ κοντά στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Δωδώνης και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση 490 μέτρων από τα όρια της θεσμοθετημένης Π1 Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου, άρα ο Δήμος Δωδώνης, ως «περιβαλλοντικός περίοικος», είναι υποχρεωμένος να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών του, αφού η επίμαχη ΜΠΕ τα πλήττει προδήλως».

Κατά δεύτερον, ο Δήμος Δωδώνης «έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων-ΤΠΣ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Δημητρίου, Λάκκας Σουλίου, Σελλών και Δωδώνης (εντός της οποίας βρίσκεται και η Κοινότητα Κωστάνιανης) και ενδεχόμενη αδειοδότηση και λειτουργία της επίμαχης μονάδας θα ανέτρεπε τον τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Δωδώνης και θα αποτελούσε τροχοπέδη για την ήπια περιβαλλοντική ανάπτυξή του. Πολλώ δε μάλλον, με την αδειοδότηση κι εγκατάσταση της επίμαχης μονάδας απειλείται να μετατραπεί ουσιαστικά η εν λόγω περιοχή σε περιοχή de facto υποδοχής τέτοιων μονάδων οχλουσών δραστηριοτήτων, με δεδομένη και την παρουσία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε μικρή απόσταση», όπως ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ