Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:44
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Χωρίς κάτι νέο για τους μισθούς στη ΔΕΥΑΙ

Off

Το θέμα των μισθών του προσωπικού της ΔΕΥΑΙ και το ενιαίο μισθολόγιο, έγινε αναφορά στη Βουλή, χωρίς πάντως η απάντηση να φαίνεται ότι προσθέτει κάτι νέο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης «σχετικά με το θέμα της καταβολής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών στο προσωπικό της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων» με τον βουλευτή να επισημαίνει ότι «για αυτό το σοβαρό θέμα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά «επισυνάπτει» απλώς έγγραφο «της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΕΥΑ Ιωαννίνων» προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας».

Όπως εξηγεί ο κ. Καλογιάννης, «στο εν λόγω δεκασέλιδο (!) έγγραφο, με τίτλο «Έκθεση απόψεων της ΔΕΥΑΙ», γίνεται αναλυτική αναφορά στο χρονικό του ζητήματος κατά την τελευταία δεκαετία, και ειδικότερα από τον Ιανουάριο 2013 μέχρι σήμερα, και παρατίθεται σειρά στοιχείων νομικής φύσεως (Αποφάσεις δικαστηρίων, νομολογία, ερμηνευτικές εγκύκλιοι, κλπ). Η Έκθεση της ΔΕΥΑΙ καταλήγει αναφέροντας συμπερασματικά, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΔΕΥΑΙ έχει νομική υποχρέωση να αναζητήσει τα ποσά που αχρεωστήτως κατέβαλλε στον καθένα από τους εργαζομένους της, ενώ ο καθένας από αυτούς έχει υποχρέωση τα επιπλέον ποσά μισθοδοτικών αποδοχών, που έχει εισπράξει βάσει των αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, να τα επιστρέψει ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα».

«Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, όπως αναφέρει στο έγγραφό της, μόλις προ μηνός αποφάσισε να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες τον ακριβή προσδιορισμό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Επιχείρησης και τον προσδιορισμό των «τυχόν αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών στους υπαλλήλους της κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 και εντεύθεν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 1/2/2022». Προσθέτει δε ότι «δεν έχει προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών», σημειώνει.

Ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει ότι ενημέρωσε το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ για την απάντηση του Υπ. Εσωτερικών.

Τονίζει δε ότι η Αναφορά του στη Βουλή όσο και τα σχετικά απαντητικά έγγραφα τα οποία επισυνάπτονται (διαβιβαστικό Υπ. Εσωτερικών, Έκθεση ΔΕΥΑΙ), ως δημόσια έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής και διαθέσιμα σε κάθε πολίτη. «Η διευκρίνηση κρίνεται αναγκαία μετά τον θόρυβο που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί προ διμήνου, ότι, δήθεν, η Αναφορά του Σταύρου Καλογιάννη είχε κατατεθεί εν κρυπτώ», καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ